Laurens Stade
Laurens Stade Nieuws 12 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Sla je slag: Valtteri Bottas verkoopt zijn Mercedes en belooft koper middagje karten

‘Valtteri Bottas scheidt wegen met Mercedes’: zo had de kop ook kunnen luiden, maar dat zou de verkeerde indruk wekken. De Formule 1-coureur van Mercedes scheidt inderdaad wegen met Mercedes, maar dan wel zijn persoonlijke Benz. De Fin biedt deze namelijk te koop aan in Finland. De gelukkige koper zal dan ook nog een middagje met de Finse coureur karten.

Het gaat hier om een Mercedes-AMG-GT S uit 2018. Zo goed als nieuw, dus. De persoonlijke auto van Bottas ‘combineert een geweldige look met een bijzonder uitgebreid uitrustingsniveau en explosieve krachten’, zo luidt de beschrijving op de Finse autoverkoopsite. Die zullen dankzij deze advertentie waarschijnlijk een enorme piek in verkeer naar de site zien.

Bottas kondigde op sociale media aan dat hij zijn Mercedes verkoopt. De Fin vraagt voor de Mercedes-AMG GT S een bedrag van 190.000 euro, dat is een stukje goedkoper dan de nieuwprijs van ruim 230.000 euro. In deze auto ligt een krachtige AMG 4.0-liter-V8 met dubbele supercharger, die een piekvermogen van 522 pk levert. Accelereren naar een snelheid van 100 kilometer per uur gebeurt in 3,8 seconden en daarna is het doorschakelen tot de topsnelheid van 310 km/h. Niet vergelijkbaar met zijn W12 waar hij in de Formule 1 mee rijdt, maar langzaam is-ie ook zeker niet te noemen.

Bijzondere meet & greet met Bottas

De Mercedes AMG-GT S is uitgevoerd in Brilliant Blue Metallic en heeft speciale AMG-wielen, waarbij de voorste exemplaren 19 inch meten en de achterste 20 inch. Bottas heeft slechts 18.000 kilometer met zijn Mercedes gereden. Het interieur is voorzien van een combinatie van leer en alcantara. De uitrusting omvat onder andere adaptieve cruise control en een premium geluidssysteem.

Bottas zal de auto persoonlijk komen overhandigen aan de gelukkige koper. Voor hem of haar staat nog een verrassing te wachten. Naast de brute bak die van een Formule 1-coureur is geweest krijgt hij of zij ook nog een dagje karten met de Fin erbij. Gratis en voor niets. Dat zal, logischerwijs, op de Valtteri Bottas Racepark-kartbaan gebeuren. Ten slotte zal Bottas je nog alles vertellen over de auto. Kortom, een mooie meet & greet voor de echte fan.

Niet de eerste

Bottas is niet de eerste Formule 1-coureur die afscheid neemt van zijn persoonlijke auto van zijn werkgever. Sebastian Vettel kreeg vorig jaar te horen dat Ferrari niet verder wilde gaan met hem na zes jaren samenwerking. De viervoudig wereldkampioen besloot zijn gehele privécollectie van Ferrari’s te verkopen. Dat ging toen om een 458 Speciale, de LaFerrari, F12tdf, Enzo en de F50. Hij wilde niet aangeven waarom hij al deze auto’s van de hand deed, dus blijft het gissen of het te maken heeft gehad met zijn overstap naar Aston Martin voor dit seizoen.

Sebastian Vettel wil echt niets meer met Ferrari te maken hebben

Naast zijn Ferrari’s verkocht Vettel ook zijn BMW Z8, Mercedes-Benz SL 65 AMG Black Series én Mercedes-Benz SLS AMG. Die grote uitverkoop leek een aanloop te zijn naar de koop van de F2004, de Ferrari waarmee Michael Schumacher in 2004 kampioen werd. Die heeft Vettel overigens nog steeds niet gekocht, maar hij verklapte destijds wel al dat hij die heel graag in zijn collectie zou willen hebben. Hij vond die bolide echter wel ‘te duur’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.