Autovisie
Autovisie Nieuws 18 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Skoda Vision E geeft voorproefje Kodiaq Coupé

Net voor de officiële onthulling op de autoshow in Shanghai zijn de foto’s van de Skoda Vision E Concept al op internet verschenen. De grote SUV Coupé geeft niet alleen een voorproefje van de Kodiaq Coupé.

Elektrisch

Skoda heeft de Vision E Concept namelijk een volledig elektrische aandrijflijn meegegeven. Hij heeft twee elektromotoren die samen 300 pk leveren. Zou hij nu met deze aandrijflijn op de markt komen, dan zou het de sterkste Skoda zijn. Op dit moment kun je namelijk maximaal een 280 pk sterke 2.0 TFSI krijgen in de Superb. In de bodem van de Vision E zit het accupakket van Lithium-ion accu’s, dat hem een range moet geven van 500 kilometer.

Groot

Aan de hand van de eerste foto’s zou je het misschien niet zeggen, maar de Vision E is bijna net zo lang als de Kodiaq. De auto meet 4645 millimeter in de lengte en 1917 mm in de breedte. Verder is hij 1550 mm hoog en heeft hij een wielbasis van 2850 mm. De Kodiaq is 4697 mm lang en 1882 mm breed. Het grootste verschil zit hem in de hoogte. Met 1676 mm is hij namelijk 126 millimeter hoger dan de coupé.  De wielbasis is opvallend genoeg langer bij de Vision E: die van de Kodiaq is 2791 millimeter lang.

BEKIJK OOK: VIDEO: REVIEW SKODA KODIAQ

B-Stijl

Een van de meest opvallende details is dat de Skoda Vision E Concept geen B-stijl heeft tussen het voor- en achterportier. De deuren slaan dan ook in tegenovergestelde richting van elkaar open. Voor de productieversie hoef je hier niet op te rekenen. Sowieso is het nog even wachten op het eerste elektrische model van Skoda: pas in 2020 moet er een volledig elektrische auto op de markt komen. Eerder komt er wel een plug-in hybride, waarschijnlijk op basis van de Superb.

Skoda Vision E Concept - Autovisie.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.