Autovisie
Autovisie Nieuws 21 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Skoda produceert miljoenste SUV

Skoda heeft tot op heden al één miljoen SUV’s geproduceerd. In eerste instantie had Skoda slechts één SUV, tegenwoordig zijn dat er al twee en een derde is op komst.

Productiecijfers

De teller van de Skoda Karoq staat al op 87.859 exemplaren en de Kodiaq al op 215.687. Die populariteit heeft ook een keerzijde in de vorm van langere wachttijden. De Kamiq – sinds dit jaar te koop in China – is al 11.941 keer geproduceerd. Toch blijft het absolute verkoopkanon de Skoda de allereerste SUV van het merk: de Yeti waarvan 684.513 exemplaren zijn verkocht. Tellen we alles bij elkaar op, dan komen we dus uit op één miljoen stuks.

Feestnummer

Het miljoenste exemplaar betreft een Skoda Karoq 1.5 TSI ACT DSG. Toevallig zijn feestnummers altijd rijk uitgeruste versies. Skoda bouwt de Karoq in Kvasiny gelegen in Tsjechië. De auto heeft als eindbestemming Spanje.

Skoda Vision X

Skoda werkt aan een derde SUV. Daarvan gaf de Vision X – gepresenteerd op de Autosalon van Genève begin maart – al een voorproefje. Dit is een compacte SUV die naast de Karoq en Kodiaq in het gamma komt. Bijzonder aan dit studiemodel is de aandrijving. De Skoda Vision X rijdt namelijk op CNG (aardgas), benzine én elektriciteit. Of deze aandrijflijn ook het productiestadium haalt, is nog niet bekend.

skoda_vision_x_9

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.