Autovisie
Autovisie Nieuws 5 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Skoda Octavia RS iV: een stekker en 245 pk

Geen elektrische aandrijving, maar wel elektro-ondersteuning. Dat geldt voor de nieuwe generatie Skoda Octavia RS. Nadat moedermerk Volkswagen al eerder de plug-in hybridevariant van de Golf het sportieve GTE-label gaf, doet Skoda nu hetzelfde. De eerste geëlektrificeerde RS is een feit, de Octavia RS iV.

De Octavia RS heeft dus de eer. Vandaar dat de definitieve naam van het sportieve topmodel ook verandert in Skoda Octavia RS iV, zoals we twee weken terug al meldden. De laatste twee letters duiden op een geëlektrificeerde aandrijflijn, zoals die benaming ook al op de Citigo en Superb is te vinden. Of er ook een Octavia RS zonder de iV-badge komt, is niet bekend. Zustermerk Audi geeft de Audi S3 Sportback alleen een 2.0 TFSI-motor (310 pk) mee, terwijl Volkswagen van de Golf de GTE alleen met 1.4-plug-in hybride-aandrijflijn voorziet en Seat de Leon Cupra met zowel de S3-motor als de GTE-aandrijving brengt.

Skoda Octavia RS iV

Benzine met elektromotor

De Skoda Octavia RS iV beschikt over de 1,4 liter viercilinder benzinemotor. Daaraan hangen de techneuten een elektromotor, waardoor de aandrijflijn een systeemvermogen krijgt van 245 pk. Wat het prestatieniveau is, meldt Skoda nog niet. De Tsjechen verklappen alle specificaties pas op de Autosalon van Genève, die van 5 tot 15 maart duurt.

Specifieke carrosserie-aankleding

Het merk geeft al een glimp van de nieuwe RS-versie cadeau, door dit setje foto’s de wereld in te sturen. Skoda geeft direct aan dat de Octavia RS iV in twee carrosserievarianten verschijnt, te weten een vijfdeurs liftback en een Combi. De twee onderscheiden zich door een aangepaste carrosserie-aankleding, zoals afwijkende bumpers, bredere dorpels en specifiek wieldesign.

Skoda Octavia RS iV

Zomer leverbaar

Wanneer de Octavia RS iV op de markt komt, is nog niet bekend. Skoda onthulde de vierde generatie Octavia begin december en toonde de auto voor het eerst in januari op de Autosalon van Brussel. De levering van de middenklasser gaat deze zomer van start. De Octavia RS iV komt daarna pas op de markt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.