Autovisie
Autovisie Nieuws 16 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Skoda licht tipje van Compact SUV-sluier

Skoda grijpt de Autosalon van Genève 2019, die begin maart wordt gehouden, aan om een nieuwe SUV aan het publiek te tonen. Het gaat om een model die onder de Karoq in het programma komt.

Skoda suv

De nieuweling wordt korter en lager dan de Karoq. Naar verluidt zou de afstand van bumper tot bumper ongeveer 13 cm verschillen, wat hem een wagenlengte geeft van zo’n 4,24 meter. Hij telt vijf portieren en biedt plaats aan vijf personen. De technische basis wordt volgens de fabrikant door de MQB-architectuur gelegd, die de auto deelt met de Volkswagen T-Roc en Seat Ateca. Over afmetingen en dergelijke spreekt Skoda nog niet.

Kosmiq – Polar

De naam van de boreling zal eveneens in een later stadium worden bekendgemaakt. Andere media spreken van de aanduiding Polar en Kosmiq. Laatstgenoemde naam is nog niet geregistreerd, zo heeft Autovisie uitgezocht. ‘Polar’ is door Skoda al in 2012 gedeponeerd. skoda_vision_x_9

Vision X

Vooruitlopend op het publieksdebuut geeft Skoda een eerste foto vrij waarop het gezicht van de nieuwkomer zichtbaar is. De SUV krijgt dubbele lichtunits. Iets soortgelijks paste Skoda ook toe op de Vision X concept car die vorig jaar werd gepresenteerd.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.