Autovisie
Autovisie Nieuws 24 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Skoda Karoq in Nederland vooral als grijze muis te zien

In zijn Tsjechische fabriek te Mladá Boleslav heeft Skoda, zoals vorige week gemeld, het 250.000e exemplaar van de Karoq geproduceerd. Een mijlpaal die twee jaar na de verkoopstart is bereikt. Van de kwart miljoen zijn er tot op heden 3877 exemplaren in Nederland afgeleverd.

skoda karoq scout 001

De Karoq is voor Skoda een succes. Het was na de Kodiac de tweede SUV van het merk, dat inmiddels uit drie telgen bestaat. De Karoq staat centraal in het programma dat eronder de Kamiq en erboven de Kodiaq kent. Skoda bouwt de SUV sinds juli 2017 in de fabriek in Kvasiny en sinds januari 2018 ook in de fabriek in Mladá Boleslav.

 

Op weg naar verkooprecord

 

Eind 2017 startte de levering van de Karoq in Nederland. De importeur leverde toen twaalf exemplaren af, maar inmiddels staan er 47 stuks uit 2017 op Nederlands kenteken. In totaal telt Nederland 3877 exemplaren van de Karoq. De meeste exemplaren dateren uit 2018, maar wanneer de Skoda-dealers de komende maanden hun uiterste best doen, zal er een nieuw verkooprecord voor het model worden neergezet. Uit 2018 stammen 1983 Karoqs tegen1847 uit dit jaar!

karoq-sportline-10006

 

Populairste kleuren

 

Van de Skoda Karoq op Nederlandse kenteken is het gros gespoten in een grijze tint. Liefst 45% van het wagenpark is grijs van kleur. Het is met afstand de populairste tint voor de SUV. Na grijs volgt zwart, waarin 21% van de geregistreerde auto’s is gespoten. Wit volgt op de derde plaats met een aandeel van 17,3%. De resterende 17% wordt ingevuld door blauw, groen, rood en bruin. In laatstgenoemde kleur rijden slechts 78 Karoqs rond. Skoda Karoq 2017 - Autovisie.nl

 

Populairste motorversies

 

Wat motorisering betreft kiest meer dan tweederde van de kopers voor een viercilindermotor. Eenderde neemt genoegen met de driecilinder krachtbron. De 999 cc-motor is dan ook goed voor een registratievolume van 1204 stuks, want meer smaken zijn er voor de driepitter niet. Bij de vierpitters is er wel een verdeling. De benzinemotor met een slagvolume van 1498 cc eist het leeuwendeel van de afzet op, gevolgd door de 1,6 liter diesel. Van de 2.0-blokken zijn er slechts 70 in de Karoq te vinden, waarvan slechts vier op benzine!

 

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.