Mercedes-Benz neemt een naar verluidt zeer spectaculaire 'Silver Arrow Concept' mee naar Pebble Beach. Het wordt een volledig elektrische racer.

Sneak preview

Designbaas Gorden Wagener geeft in een korte video alvast een sneak preview van het nieuwe studiemodel in de vorm van een subtiele schets. Het design van de racer is duidelijk geïnspireerd op de racers van Mercedes-Benz van de jaren '30 van de vorige eeuw, zoals de W 25 en de W 196 R.

https://www.facebook.com/MercedesBenz/videos/10156589682266670/

Submerk EQ

Dat de Silver Arrow Concept een elektrische aandrijflijn heeft, is niet echt een verrassing. Daimler poogt met het model meer bekendheid te creëren rondom het nieuwe submerk EQ. Dit nieuwe submerk focust zich volledig op elektromobiliteit en bijbehorende services. De bandbreedte loopt van elektrische auto’s via wallboxen en oplaadservices tot private energieopslagunits. Mercedes-Benz verkoopt in de toekomst elektrische auto’s onder de naam EQ. De naam staat voor ‘electric intelligence’.

Smart

De eerste EQ-modellen worden al geleverd: de Smart Fortwo EQ en Smart Forfour EQ. Smart levert vanaf 2020 uitsluitend nog elektrische modellen. Mercedes-Benz introduceert in de loop van 2019 de Mercedes-Benz EQ C.