Autovisie
Autovisie Nieuws 20 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

Shelby Super Snake 50th Anniversary heeft 760 pk

Ford heeft deze week de Mustang weer een beetje bij de tijd gebracht, maar daar heeft Shelby geen boodschap aan. De tuner introduceert doodleuk een nieuwe Super Snake-spierbundel op basis van de ‘oude’ Mustang.

sai_7490

Shelby ‘moest’ wel, want langer wachten zou betekenen dat het bedrijf de vijftigste verjaardag van de eerste Super Snake niet kon vieren. En dat vieren doet Shelby met een 750 pk sterk cadeautje aan zichzelf en aan de liefhebbers. Want zoveel vermogen haalt de giftigste 50th Anniversary Super Snake uit zijn 5,0 liter supercharged V8. In de iets minder krankzinnige versie is zijn gif verdund tot 680 pk. De ‘top dog’ van de twee haalt 60 mph (97 km/h) in 3,5 seconden. Als hij is uitgerust met een automaat tenminste. De handgeschakelde versie en de variant met 680 pk is ietsje langzamer.

LEES OOK: DODGE DEMON NU AL GELEKT! MET DANK AAN VIN DIESEL

Er worden slechts vijfhonderd exemplaren van deze Super Snake gebouwd. Ze zijn niet alleen motorisch opgewaardeerd, maar ook onderhuids. Zo monteert Shelby andere dempers en veren, 20 inch gesmede aluminium wielen (of ‘aluminum’, zoals de Amerikanen zeggen), verbeterde remmen en een exterieurpakket (met spoilers, diffusers en ander plastic). Binnenin krijgen kopers 50th Anniversary-logo’s, een speciaal instrumentenpaneel en uiteraard een Shelby-serienummer.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.