Autovisie
Autovisie Nieuws 18 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Seat Tarraco is grootste SUV van Seat ooit

Autovisie kon eerder al proefrijden in een gecamoufleerd prototype, maar nu mag de Seat Tarraco dan toch echt door iedereen gezien worden. Hij wordt vanaf het voorjaar van 2019 leverbaar met vijf óf zeven zitplaatsen.

Derde SUV

De Tarraco vormt het topmodel van de SUV-familie van Seat en komt dus boven de Arona en Ateca te staan. De SUV is vernoemd naar de mediterraanse stad Tarragona en geeft direct een vooruitblik op de toekomstige designtaal voor alle nieuwe Seat-modellen. Onder meer de vorm van de grille gaan we in de toekomst terugzien. Opvallend is ook de lichtstrip aan de achterzijde.

Investering

“De introductie van de Tarraco, onze eerste grote SUV, maakt deel uit van onze investering van 3,3 miljard euro die we tussen 2015 en 2019 doen in de toekomst van ons merk”, aldus Seat-voorzitter Luca de Meo.

MQB-A-platform

Seat levert de 4.735 mm lange en 1.658 mm hoge Seat Tarraco – die op het MQB-A-platform wordt gebouwd – uitsluitend met turbomotoren met vermogens van 150 tot 190 pk. Op het programma staan twee benzinemotoren: een viercilinder 1.5 TSI met 150 pk (voorwielaandrijving en handgeschakelde zesbak) en een 2,0-liter viercilinder turbobenzinemotor met 190 pk (DSG7 en 4Drive).

Diesels en benzinemotoren

Dieselen kan ook. Seat heeft twee opties: een 2.0 TDI met 150 óf 190 pk. De versie met 150 pk heeft een handgeschakelde zesbak en voorwielaandrijving of een DSG7 met 4Drive. De sterkste diesel heeft altijd 4Drive-vierwielaandrijving en een DSG7-transmissie. Op termijn komen er ook andere motorvarianten, waaronder een PHEV.

Veiligheid

De Tarraco beschikt standaard over Lane Assist, Front Assist inclusief voetganger- en fietserdetectie en een digitale cockpit met 10,25-inch groot display. Optioneel levert Seat Blind Spot Detection, verkeersbordenherkenning, Traffic Jam Assist, Adaptieve Cruise Control (ACC), Light Assist en Emergency Assist. Er komen in eerste instantie twee uitrustingsniveaus: Style en Xcellence.

Martorell

Seat ontwikkelde de Tarraco in het Spaanse Martorell, maar de SUV rolt in Wolfsburg (Duitsland) van de band. De voorverkoop start in december. De levering start pas in februari 2019.

Seat Tarraco (2019) – Eerste Testnotities – Autovisie Vlog

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.