Peter Hilhorst
Peter Hilhorst Nieuws 1 mrt 2016
Leestijd: 2 minuten

Scherpere Corvette Stingray heet Grand Sport

De Corvette Grand Sport is terug. Hij heeft het uiterlijk en het onderstel van de Z06, maar de V8 van de Stingray. In september komt deze scherpere Stingray op de markt voor grofweg 150.000 euro.

De naam Grand Sport staat al meer dan een halve eeuw voor bijzondere varianten van de Corvette. Eerst puur voor raceauto’s, later kregen met sportieve extra’s opgetuigde Corvettes deze aanduiding. Dat betekent in dit geval de V8-motor van de Stingray met het onderstel, het uiterlijk en de opgewaardeerde koelsystemen van de brute Corvette Z06. Het lijstje met upgrades laat de handen jeuken.

“Voor de hardcore circuitrijders is er het Z07-pakket”

De Grand Sport krijgt modelspecifieke wielen met banden in de maat 285/30 R19 op de vooras en de aangedreven achterwielen rollen op 335/25 R20 Michelin Super Sport-banden. Standaard zijn verder een krachtiger Brembo-remsysteem, continu variabele dempers, stijvere stabilisatoren, stuggere veren en het elektronisch aangestuurde sperdifferentieel. Voorts heeft de Grand Sport de Z06-grille, andere openingen in de spatschermen en bredere achterspatborden.

Motorisch is de Grand Sport identiek aan de Corvette Stingray. Daardoor heeft hij niet de supercharged LT4 6.2 V8 met 659 pk en 881 Nm van de Z06, wel de LT1 6.2 V8 met een nog altijd niet misselijke 466 pk en 630 Nm. De topsnelheid van de Stingray bedraagt 290 km/h en een de sprint naar 100 km/h verloopt in 4,2 seconden. De Grand Sport zal dat op zijn minst moeten evenaren.

LEES OOK: REPORTAGE – CORVETTE Z06 VS. DODGE VIPER SRT

Voor de hardcore circuitrijders gaan de Amerikanen nog een niveau hoger met het Z07-pakket. Dit bestaat uit zeer sportieve Michelin Pilot Sport Cup 2-banden, carbon-keramische remschijven en een uitgebreid aerodynamicapakket. Het resultaat is een circuitwaardige Corvette met een enorm potentieel. Om aan te geven hoe snel de Grand Sport met Z07-pakket is: op het testcircuit van General Motors met een lengte van 4,6 kilometer is hij minder dan een seconde langzamer dan de monsterlijk snelle Corvette ZR1 met 647 pk van de vorige generatie. In september komt de Corvette Grand Sport op de markt, als coupé en cabriolet. Standaard met een handgeschakelde zevenbak en optioneel met achttrapsautomaat. Reken op een prijs van grofweg 150.000 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.