Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 9 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Salarissen Formule 1-coureurs bekend: dit verdient Max Verstappen

Als je op het hoogste niveau sport, verdien je een enorme bak geld. Dat bleek de laatste tijd maar weer eens uit de voetbalwereld, toen naar buiten kwam dat Lionel Messi in vier jaar tijd maar liefst 555 miljoen euro bij elkaar heeft gedribbeld. Inmiddels zijn ook de nieuwe salarisstrookjes uit de Formule 1, onder andere die van Max Verstappen, bekendgemaakt door F1 Maximaal.

En dus kunnen we ons weer even verbazen over de krankzinnige bedragen die in de sport rondgaan. Dat je als Formule 1-coureur flink verdient wisten we al een tijdje, maar wist je ook al dat de twee bestbetaalde rijders samen meer verdienen dan alle anderen bij elkaar? En wist je dat onze Max Verstappen een van die twee coureurs is?

Salaris Max Verstappen

Hij is pas 23, is een van de rijkste sporters van ons land, heeft een indrukwekkend wagenpark én z’n eigen vliegtuig. Max Verstappen heeft zich in korte tijd ontpopt tot een van ‘s lands grootste sporters. En da’s terug te zien in z’n contract bij Red Bull Racing. Volgens de cijfers die F1 Maximaal heeft gepresenteerd, kan Max Verstappen dit jaar rekenen op een salaris van 33 miljoen euro. Dat is flink meer dan het bedrag dat hij vorig jaar op z’n bankrekening geschreven kreeg. Toen reed hij namelijk nog ‘maar’ 22 miljoen euro bij elkaar.

Die flinke opwaardering is het resultaat van zijn contractverlenging. Eind 2020 tekende hij namelijk tot 2023 bij. Red Bul Racing moest hem daar wel 11 miljoen euro extra voor bieden, want anders had Max mogelijk z’n heil bij een ander team gezocht.

Salaris Lewis Hamilton

Overigens is Max Verstappen niet de coureur die het meeste verdient. De absolute grootverdiener in de autosport is en blijft Lewis Hamilton. Naar verluidt gaat de Brit dit jaar 45 tot 50 miljoen euro innen in 2021. Hij tekende op maandag 8 februari z’n nieuwe contract bij Mercedes. Hamilton rijdt in ieder geval nog een jaartje mee.

De Formule 1-salarissen in 2021

De complete lijst met salarissen van de Formule 1 ziet er als volgt uit:

  1. Lewis Hamilton (Mercedes): €40-45 miljoen
  2. Max Verstappen (Red Bull Racing): €33 miljoen
  3. Fernando Alonso (Alpine F1): €14,5 miljoen
  4. Danniel Ricciardo (McLaren): €13,5 miljoen
  5. Sebastian Vettel (Aston Martin): €13 miljoen
  6. Charles Leclerc (Ferrari): €8,5 miljoen
  7. Valtteri Bottas (Mercedes): €8 miljoen
  8. Kimi Räikkönen (Alpha Romeo): €4,5 miljoen
  9. Carlos Sainz (Ferrari): €4,5 miljoen
  10. Sergio Perez (Red Bull): €2,5 miljoen
  11. Esteban Ocon (Alpine F1): €2,5 miljoen
  12. Lance Stroll (Aston Martin): €1 miljoen
  13. Lando Norris (McLaren): €1 miljoen
  14. Pierre Gasly (Alpha Tauri): €1 miljoen
  15. George Russell (Williams): €500.000
  16. Nicholas Latifi (Williams): €500.000
  17. Mick Schumacher (Haas F1): €400.000
  18. Antonio Giovinazzi (Alpha Romeo): €400.000
  19. Yuki Tsunoda (Alpha Tauri): €250.000
  20. Nikita Mazepin (Haas F1): Onbekend

Heb je medelijden met deze bedragen in vergelijking tot bijvoorbeeld de voetbalwereld? Niet getreurd. Het gaat hier enkel nog om basissalarissen. Vrijwel elke rijder heeft er nog wel een lucratieve sponsordeal bij. En vergeet niet dat er ook prestatiebonussen in de Formule 1 worden uitgekeerd. De mannen hebben het dus allemaal wel goed voor elkaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.