Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 10 jul 2019

‘s Werelds snelste bepantserde wagen: Audi RS7 met 325 km/h

Zodra je een luxe zakensedan of dikke SUV volhangt met zware bepantsering gaat de topsnelheid dramatisch omlaag. Maar dat hoeft blijkbaar helemaal niet. Dat bewijst deze hele snelle Audi RS7 die met 325 km/h over de autobahn kan knallen.

Audi RS7 Sportback AddArmor

Als je aan een bepantserde wagen denkt, dan komen de beelden van geldtransporten en tanks als snel bovendrijven. Ook de SUV’s van wereldleiders ontgaan niet in het beeld van de kogelvrije wagens. Dat het allemaal niet zo saai en zwaar hoeft te ogen bewijzen de tuners van AddArmor. Zij namen een Audi RS7 Sportback en veranderden optisch nagenoeg niets. Hij is alleen een stuk zwaarder, veiliger en gaat veel harder dan een normale versie.

Geweld

Laten we beginnen met het geweld dat onder de motorkap plaatsvindt. De vierliter twinturbo V8 is voorzien van een APR Plus Stage II systeem wat inhoudt dat hij nu 771 pk en 1.085 Nm produceert. Een sprint vanaf stilstand naar 100 kilometer per uur gaat daarmee binnen drie seconden en de topsnelheid noemden we hierboven al (325 km/u).

Audi RS7 Sportback AddArmor

Dat extra vermogen is nodig om het extra gewicht van de bepantsering en de toch al niet lichte Audi RS7 Sportback te verplaatsen. Maar hier speelt tuner AddArmor een beetje vals. Het bedrijf gebruikte voor deze auto namelijk niet het standaard extra dikke metaal en dikke glas, maar ‘bepantserde’ de auto met polycarbonaat. Dat materiaal is tien keer zo sterk als ballistisch staal, maar weegt 60% minder.

91 kilo

Uiteindelijk weegt de RS7 maar 91 kilo meer dan zijn onbepantserde broertje. En dat terwijl hij het Europese B4 niveau van veiligheid krijgt opgestempeld. Dat houdt in dat de inzittenden van de auto veilig zijn voor kogels afkomstig uit pistolen. Geweervuur vanuit een AK47 wordt een probleem.

Audi RS7 Sportback AddArmor

Maar er is meer, want AddArmor begrijpt dat de inzittenden van deze RS7 niet graag lastig gevallen worden door omstaanders. Daarom is de auto uitgerust met verschillende pepperspray sproeiers, een ‘sonic sound cannon’, verblindende verlichting geïnspireerd op de luchtvaart en deurhendels die onder stroom gezet kunnen worden. Alles om vervelende mensen op afstand te houden.

Rookgordijn

Lukt dat alles niet, dan kan de auto zijn eigen rookgordijn opwerpen en ongezien wegkomen. Daarbij houdt zelfs een spijkermat de RS7 niet tegen, want hij rolt op run-flat-banden. In theorie zou dit zelfs kunnen zonder de verlichting van de auto aan te zetten, want hij is voorzien van een 360 graden night-vision-camera en een waarschuwingssysteem dat explosies en mijnen detecteert.

Audi RS7 Sportback AddArmor

Maar er is nóg meer. Door een overdruksysteem kunnen ongewenste gassen de auto niet binnentreden en mocht dat toch gebeuren, dan heeft iedereen zijn eigen gasmasker. Ook zijn er zuurstoftanks geplaatst om frisse lucht in de auto te verspreiden.

Oorlog

Als alles dan toch helemaal in de soep loopt, dan is de voorkant van de Audi extra verstevigd waardoor hij zonder problemen andere weggebruikers of stilstaande auto’s van de weg kan beuken zonder de radiator van de auto te slopen.

Mocht er echt oorlog uitbreken, dan kan er teruggevochten worden, want achterin de Sportback liggen pistolen en geweren. Natuurlijk netjes afgesloten met een biometrisch slot zodat die vervelende buitenstaanders ook hier niet bij kunnen komen.

Al deze extra veiligheid is van u voor een prijs van $91.100 (€81.270). In dat geval moet u wel zelf de Audi RS7 Sportback aanleveren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.