Autovisie
Autovisie Nieuws 5 jul 2017
Leestijd: 1 minuut

‘No compromise’: Rolls-Royce slaat hybridetechniek over

Rolls-Royce laat hybridetechniek links liggen. Elektrische aandrijving is wel een optie voor het merk, aldus directeur Torsten Müller-Otvös. Maar alleen als de tijd echt rijp is.

“Elektrische aandrijving is de toekomst”, zegt Müller-Otvös tegen Autocar. “En wij gaan niet aan een tussenstap als hybridetechniek beginnen. […] Onze klanten willen absolute luxe, dus is er geen plaats voor imperfecties. Een compromis, want dat is hybridetechniek eigenlijk, is echt onacceptabel voor ons.”

“Kopers van een Rolls-Royce willen geen proefkonijnen zijn”

Müller-Otvös geeft echter wel toe dat het nog lang zal duren voordat Rolls-Royce op de elektrische toer gaat. Volgens hem stapt het merk pas in als de techniek – waaraan eigenaar BMW volop werkt – genoeg is uitontwikkeld. “Kopers van een Rolls-Royce willen geen proefkonijnen zijn voor nieuwe technologie”, zegt hij.

LEES OOK: ROLLS-ROYCE SWEPTAIL IS ONE-OFF VAN 11,5 MILJOEN EURO

Hetzelfde geldt voor autonome technologie. In de toekomst zullen Rolls-Royces ermee worden uitgerust, maar “het heeft geen prioriteit”, aldus Müller-Otvös. “Veel van onze klanten hebben chauffeurs, dus is er nog nooit iemand naar mij toegekomen die zei: ‘Torsten, waar blijft nou toch die autonome Rolls-Royce?'”

Eerste Testnotities: Rolls-Royce Wraith Black Badge (2017)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.