De Rolls-Royce Dawn Black Badge kun je in iedere kleur bestellen, als die kleur maar zwart is. De duistere cabriolet - die 'jongere' kopers naar Rolls-Royce moet lokken - wordt voorgesteld op het Goodwood Festival of Speed.

Dawn Black Badge


Laten we even snel het Black Badge-recept langsgaan. Sinister ogende carrosserie. Check! Nog krachtigere V12. Check! Iets stugger onderstel. Check! Uitlaatsysteem dat de Dawn een vleugje Brian Blessed geeft. Check! Want ja, de Black Badge moet de 'sportieve' Dawn zijn. Daarom kreeg zijn 6,6 liter twaalfcilinder er wat pk's en Nm's bij. Hij levert nu 601 pk en 840 Nm. Dat was 571 pk en 780 Nm. Hoe snel 'ie daarmee is? Tss, dat vraag je niet bij een Rolls-Royce.

LEES OOK: ROLLS-ROYCE DAWN - INSPIRED BY FASHION IS EEN MODEPOPJE

Hoe dan ook, Rolls-Royce - dat bekendstaat om zijn ellenlange en ongelofelijk bloemrijke persberichten - wijdt maar liefst 1700 woorden aan de nieuwe Dawn Black Badge. Zo roept het merk onder meer dat de reeds bestaande Ghost en Wraith Black Badge buitengewoon belangrijk gebleken zijn. Ze zijn in het leven geroepen om jongere klanten naar Rolls-Royce te trekken. En daarmee bedoelen ze niet twintigers of dertigers, maar meer veertigers en vijftigers waarschijnlijk.

rolls-royce_dawn_black_badge_86
Dawn Black Badge
rolls-royce_dawn_black_badge_34
Dawn Black Badge
rolls-royce_dawn_black_badge_14
Dawn Black Badge
rolls-royce_dawn_black_badge_8
Dawn Black Badge
rolls-royce_dawn_black_badge_16
Dawn Black Badge
rolls-royce_dawn_black_badge_4
Dawn Black Badge

http://autovisie.nl/2016/03/autovisie-tv/video-rolls-royce-dawn-s-werelds/