Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 3 mrt 2016
Leestijd: 2 minuten

Rolls-Royce Black Badge: Engelsman met duister kantje

Speciaal voor de Ghost en Wraith introduceert Rolls-Royce het label Black Badge. En het is niet verwonderlijk dat de fabrikant dat juist voor die modellen doet. Net als de Ghost en Wraith zelf moet ook het Black Badge een jonger (lees: minder oud) publiek aanspreken.

De gemiddelde leeftijd van Ghost- en Wraith-kopers ligt een stuk lager dan die van Phantom-klanten. Rolls-Royce wil zijn kopersgroep echter verder vergroten en ziet in een nog jongere doelgroep een mogelijkheid om zijn klantenbestand uit te breiden. Met de Black Badge moet de minder oude autokoper, die nu voor bijvoorbeeld een Bentley Continental GT Speed of Ferrari FF kiest, worden aangesproken. Rolls-Royce gooit daarom designelementen in een zwarte afwerkingskleur en koolstofvezel in de strijd.

“De Rolls-Royce Black Badge heeft een zwart gelakte Flying Lady”

Rolls-Royce biedt een basisaankleding aan, bestaande uit een zwart gelakte Flying Lady, een zilver met zwart afgewerkt logo en donker uitgevoerde chroomoppervlakten als onder meer grilleomlijsting en uitlaateindstukken. De wielen zijn vervaardigd van koolstofvezel met lichtmetaal. Binnenin voorziet de fabrikant de Black Badge van een zwarte dakhemel, een klok met oranje gekleurde wijzers, een Unlimited-embleem geborduurd in de hoofdsteunen en andere zwarte elementen.

LEES OOK: ROLLS-ROYCE PHANTOM BEGINT AAN LAATSTE HOOFDSTUK

Op technisch vlak krijgt de 6,6 liter V12-motor er de nodige Newtonmeters bij. De 623 pk sterke krachtbron in de Wraith genereert 70 Nm extra trekkracht, terwijl de krachtbron in de Ghost er 60 Nm op vooruit gaat en voortaan 40 pk extra (totaal 603 pk) uit de twaalf cilinders perst. Naast de motorupgrade voert de fabrikant ook wijzigingen aan de elektronica door, zodat de krachtbron sneller op gaspedaalbewegingen reageert. Tijdens het remmen schakelt de achttrapsautomaat eerder terug, zodat er meer op de motor wordt afgeremd. Dit moet de rijbeleving vergroten. Wanneer de eerste exemplaren van de Black Badge beschikbaar zijn, is nog niet bekend. Of op termijn ook een Dawn Black Badge volgt, geeft Rolls-Royce nog niet aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.