Autovisie
Autovisie Nieuws 29 apr 2019

Audi-rijder Robin Frijns schrijft autosporthistorie

Robin Frijns heeft als eerste Nederlander een Formule E-race op zijn naam geschreven. De coureur van het Audi-klantenteam Envision Virgin Racing won afgelopen weekend de knotsgekke race op het stratencircuit in Parijs.

Frijns gaat lekker dit seizoen. De Limburger stond al drie keer op het podium in de elektrische raceklasse. Met zijn overwinning in de achtste van in totaal dertien Formule E-races neemt Frijns bovendien de leiding in het klassement over.

Regen

Op het kletsnatte stratencircuit van Parijs kende de achtste Formule E-race talloze incidenten. In de Formule E rollen de auto’s standaard op all-weather-banden met profiel en er zijn geen bandenwissels. Dat maakt het voor de coureurs soms best lastig.

In tegenstelling tot meerdere rijders die door de regenval crashte, toonde Robin Frijns zijn kwaliteiten als regenrijder en reed hij met een beschadigde voorvleugel naar zijn eerste Formule E overwinning ooit. “Regen is wel het laatste wat je wilt als je aan de leiding rijdt”, zei Frijns achteraf. “Het was misschien wel de moeilijkste race van mijn leven. “Maar geweldig dat het is gelukt!”

DTM

Formule E is overigens niet de enige klasse waarin Frijns actief is. De coureur uit Maastricht rijdt ook voor Audi in de DTM-klasse. Bij de laatste test vorige week was hij de snelste op de baan. Komend weekend staat de openingsrace van het DTM-seizoen op de agenda. De week daarna wordt de volgende Formule E-race gehouden in de straten van Monte Carlo. Druk programma dus.

Reageer op artikel:
Audi-rijder Robin Frijns schrijft autosporthistorie
Sluiten