Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 17 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

Racetalent Van Kalmthout maakt Nederlands debuut

Max Verstappen geeft op 20 en 21 mei vijf Formule 1-demonstraties op Zandvoort, dus weten we nu al zeker dat de wegen naar het circuit muurvast zullen staan. Ook omdat er twee races in de BOSS Grand Prix-serie verreden worden, met daarin het jonge Nederlandse talent Rinus van Kalmthout.

BOSS staat voor Big Open Single Seaters. Wat betekent dat de races tijdens de Jumbo Racedagen zullen worden verreden met oudere wagens uit de Formule 1, GP2, Indycar, Champ Car en A1GP. Van Kalmthout verschijnt bijvoorbeeld aan de start met een 700 pk sterke GP2-auto. Zijn vader Marijn rijdt eveneens in de BOSS Grand Prix-serie, maar dan met een Benetton F1 uit 1997, die wordt aangedreven door een 750 pk leverende V10!

Opstap naar Indycar

Rinus van Kalmthout racet normaal gesproken in het Amerikaanse USF2000-kampioenschap, wat als een opstap naar de Indycar wordt gezien. Recent behaalde de zestienjarige een tweede plaats op het Indianapolis Grand Prix Circuit, waarmee hij zijn tweede positie in het klassement flink verstevigde. In de laatste zes USF2000-races stond Van Kalmthout maar liefst vier keer op het podium.

vk_909

Nederlands racetalent gaat opbouwen naar Indy 500

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.