Autovisie
Autovisie Nieuws 26 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Rinspeed Snap: slim, doordacht en modulair

Het is een traditie dat Rinspeed op de Autosalon van Genève een kek voertuig presenteert. Voor de 2019-editie heeft de Zwitserse denktank Rinspeed een doorontwikkelde versie van de Snap in petto.

Skateboard en pods

Bijzonder aan de Snap is dat het chassis – een zogeheten skateboard – en de carrosserieën – de zogeheten pods – op elk gewenst moment verwisseld kunnen worden. Je hebt dus een basisplatform, waarop Rinspeed diverse pods kan plaatsen. Een interessant concept, want een bedrijf kan zo snel anticiperen op bijvoorbeeld een evenement. De Snap kan van alles zijn, van een foodtruck tot een kiosk.

Interesse

Rinspeed voert momenteel gesprekken om de Snap op grotere schaal te gaan bouwen, want er zijn kennelijk partijen die interesse hebben in het voertuig en vooral in de toepassingen van de Snap.

Microversie

Speciaal voor de Autosalon van Genève (7-17 maart) heeft Rinspeed een microversie van de Span ontwikkeld – de MicroSnap – met de afmetingen van een Renault Twizy. Tijdens de beurs geeft Rinspeed – onder leiding van topman Frank M. Rinderknecht – een demonstratie van zo’n podwissel. De wisseling van pods gebeurt volledig automatisch door robots.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.