Autovisie
Autovisie Nieuws 27 nov 2021

Nieuwe coronaregels: goed en slecht nieuws voor rijscholen

Met de nieuwe coronaregels kunnen rijscholen vanaf zondag 17.00 uur geen autorijlessen en praktijktrainingen voor beroepschauffeurs meer aanbieden. Rijlessen voor de bromfiets en de motor gaan in de avonduren echter gewoon door.

Dat meldt het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Examens, toetsen, rijtesten en cursussen zullen doorgaan bij het CBR, ook na 17.00 uur. Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de cursussen ‘Alcohol’ en ‘Verantwoord rijgedrag’.

Een woordvoerster van het CBR zegt dat dit mogelijk is omdat het CBR bij de essentiële dienstverleners hoort. Praktijkexamen worden overigens gewoon tijdens kantoortijden afgenomen. Rant rij-examinatoren werken namelijk niet na 17.00 uur.

Bizarre rijschoolfraude in Nederland: politie doet aanhoudingen

“We zijn heel blij dat we geen kandidaten moeten teleurstellen en dat we voor iedereen open kunnen blijven”, aldus de CBR-woordvoerster. Bij aanvang van de coronacrisis vorig jaar lag het afnemen van theorie- en praktijkexamens lange tijd stil en konden zo’n 770.000 examens niet worden afgenomen. Het CBR begon daarna met een inhaalslag en rijscholen moesten lange tijd nieuwe kandidaten teleurstellen door een gebrek aan capaciteit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe coronaregels: goed en slecht nieuws voor rijscholen
Sluiten