Autovisie
Autovisie Nieuws 10 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Zakenman betaalt 8 miljoen voor kentekenplaat

Onze welgemeende excuses alvast, want van dit bericht wordt uw maandagmorgenchagrijn helaas alleen maar groter. Komt ‘ie. Een Indiase zakenman heeft 8 miljoen euro neergeteld voor een kenteken!

rolls-royce_wraith_black_badge

We zullen u even de tijd geven om uw woede en cynisme af te reageren op de hagelslag, of misschien de appelstroop, zodat we daarna weer verder kunnen gaan. Immers, het is in Abu Dhabi niet abnormaal dat superrijken belachelijke bedragen neertellen voor kentekens.

“Er is een race naar de top ontstaan om een zo kort mogelijk kenteken te bemachtigen”

Want aangezien het blijkbaar heel belangrijk is om te laten zien hoeveel rijkdom ze wel niet hebben, is er een race naar de top ontstaan om een zo kort mogelijk kenteken te bemachtigen. Zo kocht de Indiase vastgoedman Balwinder Sahani voor zijn 8 miljoen euro de plaat D5 voor op zijn Rolls-Royce.

Krankzinniger

En voor wie denkt dat het niet nog krankzinniger kan… Ja hoor, dat kan het in de Golfstaten wel degelijk. In 2008 telde iemand die van gekkigheid niet weet wat hij met zijn geld moet doen (kom op, natuurlijk is het een hij) zo’n 12,7 miljoen euro neer voor de nummerplaat 1. Fijne dag nog en werk ze vandaag!

Nederland

Of, als u nog verder wilt lezen: de VVD pleit ervoor dat we in Nederland ook persoonlijke kentekens invoeren. Waarom? “We zijn vaak trots op onze auto”, staat er in het partijprogramma. “We hebben er flink voor moeten sparen en zijn er erg zuinig op. […] Om de auto persoonlijker te maken, willen wij dat het mogelijk wordt om een persoonlijk kenteken aan te vragen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.