Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 5 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Rijd zelf per RUF Porsche over de Nürburgring

Racegames worden in veel opzichten steeds realistischer, maar de waarheid komt wel erg dichtbij in deze ‘mixed reality’-simulatie van een dolle rit over de Nürburgring in een hevig opgevoerde Porsche 911.

De ontwikkeling van virtual reality zit in een stroomversnelling, mede door vernieuwingen in de wereld van videogames. Daarnaast zijn we – vooral dankzij de smartphone – bekend geworden met het fenomeen augmented reality, waarin de echte wereld voorzien wordt van extra informatie op een scherm. Het gebied daarin noemen we mixed reality.

Porsche 911

Allemaal leuk en aardig, maar wat heb je daar als autoliefhebber aan? Dat geeft de volgende video van een fanatieke stuurman in een racesimulator mooi weer: in de game Assetto Corsa jaagt hij een op de Porsche 911 uit 1987 gebaseerde RUF CTR, bijgenaamd Yellowbird, over de Nordschleife.

Nürburgring

De gamebeelden worden geprojecteerd op een groen scherm (zoals dat ook gebruikt wordt voor special effects in films), maar het stuur en de racehandschoenen zijn gewoon echt. Zo wordt een krachtige illusie gecreëerd dat je zélf over de ‘Ring scheurt in een van de meest onbehouwen smaakvol getunede auto’s aller tijden. De inspiratie komt hoogstwaarschijnlijk van een andere, behoorlijk roemruchtere video:

Het allermooiste aan dit technische gamefenomeen is nog wel dat de mogelijkheden in principe eindeloos zijn. Waar en met welke auto zou jij eindeloos uit je dak willen gaan?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.