Autovisie
Autovisie Nieuws 7 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Ricciardo rijdt Red Bull RB7 van San Francisco naar Las Vegas

De goedlachse F1-coureur Daniel Ricciardo reed onlangs in een Red Bull RB7 van San Francisco naar Las Vegas, een epische roadtrip in een F1-auto. Dit is misschien wel de laatste PR-stunt van Ricciardo onder de paraplu van Red Bull Racing nu hij heeft getekend bij Renault F1.

Red Bull RB7

De Red Bull RB7 – met Renault-motor – blijft een van de meest succesvolle F1-auto’s van Red Bull. Sebastian Vettel won met deze auto in 2011 zowel de coureurs- als constructeurstitel met een puntentotaal van 650. De auto won dat jaar twaalf van de in totaal negentien F1-races. De hoofdattractie van de 640 kilogram lichte RB7 is de Renault RS27-2011 2,4-liter V8-motor. Deze produceert niet alleen een fabelachtige sound, maar haalt ook 18.000 toeren per minuut. Daar kunnen de huidige 1,6-liter V6-motoren wat van leren.

PR-machine op semislicks

Een PR-machine op semislicks dus, die Red Bull RB7. Een F1-auto die we absoluut niet mogen vergeten. Daarom ging Red Bull Racing er met een stofdoek overheen, kreeg Daniel Ricciardo het verzoek om in te stappen en reed het complete Red Bull-circus van San Francisco naar Las Vegas onder het mom van een Road Trip USA. Het resultaat is een video van dik 5 minuten die van de eerste tot de laatste seconden boeiend blijft.

Road Trip USA

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.