Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 10 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Rezvani Beast Speedster is minder een beest

Niet alle klanten van het kersverse Amerikaanse sportwagenmerk Rezvani zitten te wachten op een 500 pk sterke tweezitter. Het is daarom niet heel verwonderlijk dat Rezvani daarom een instapmodel met ‘slechts’ 300 pk introduceert.

Rezvani doopt het model Beast Speedster. Qua techniek is de Speedster gelijk aan de beresterke Beast, alleen is in dit geval het vermogen teruggeschroefd. Rezvani bouwt alle auto’s op basis van het frame van de Britse Ariel Atom 3. Het bedrijf neemt eveneens de motor over: een 2,4 liter V-TEC Honda Civic Type R-motor met turbo en supercharger. De Amerikanen koppelen de motor standaard aan een manuele zesbak of tegen meerprijs aan een sequentiële zesbak met schakelflippers. Met 300 pk is het nog altijd niet behelpen, want de 750 kilogram zware Beast snelt in iets meer dan 3,5 tellen naar 100 km/h.

“Met 300 pk en 750 kilogram is het nog altijd niet behelpen”

De prijs begint bij 139.000 dollar, waarmee de Beast Speedster 26.000 dollar goedkoper is dan de 500 pk sterke Beast. Rezvani kondigt alvast nog een model aan. De onthulling van die versie volgt later dit jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.