Autovisie
Autovisie Nieuws 20 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Renault RS 2027 Vision: Max’ toekomstige kampioensauto

De Renault RS 2027 Vision Concept ziet eruit alsof hij, à la een bekende DeLorean, is teruggekomen uit de toekomst. Alsof hij net is afgekoeld van de GP van Abu Dhabi 2027, waarin Max Verstappen voor de negende keer wereldkampioen is geworden.

r8

Genoeg ‘wishful thinking’, want de RS 2027 Vision is weinig meer dan een gebbetje van Renault. Een uit de hand gelopen gedachte-experiment, met als centrale vraag: hoe zou een Formule 1-auto er over tien jaar uitzien? Waarschijnlijk niet zo, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken.

“De RS 2027 Vision is een gebbetje van Renault, een uit de hand gelopen gedachte-experiment”

Want pret kun je met de RS 2027 Vision vast hebben. Hij weegt 600 kilogram, volgens Renault, en wordt aangedreven door een 680 pk sterke V6, die hulp krijgt van twee elektromotoren. Het resultaat is een vermogen van 1360 pk, dat gelukkig via alle vier wielen op het circuit wordt overgezet.

LEES OOK: RENAULT MÉGANE R.S. VERSCHUILT ZICH ONDER DOEK

Het is voor de veiligheid daarom maar goed dat de coureur onder een ‘glazen’ koepel zit. En toch hoeven we weinig te missen van de actie, want Renault zet in op een gedeeltelijke transparante helm en crashkuip. We kunnen onze Max in 2027 dus duidelijk aan het werk zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.