Autovisie
Autovisie Nieuws 13 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Renault onthult vernieuwde Clio

De Renault Clio was toen hij uitkwam in 2012 de eerste Renault met de nieuwe designtaal van Laurens van den Acker. Nu inmiddels het gehele gamma voorzien is van het nieuwe design, is het tijd voor een opfrisbeurt voor de Clio.

Details

Ingrijpend is de facelift geenszins. Hij wordt meer in lijn gemaakt met de rest van het gamma. Zo krijgt hij onder meer de LED dagrijverlichting in dezelfde vorm als bij de Mégane en Talisman. De voor- en achterbumper hebben een iets andere vorm gekregen en ook de grille heeft een nieuw ontwerp. Zoals gebruikelijk is bij een facelift worden er ook nieuwe kleuren toegevoegd: rood, grijs, wit en blauw.

Interieur

Renault heeft naar eigen zeggen veel aandacht besteed aan het interieur van de Clio. Zo zijn er volgens de fabrikant materialen gebruikt die je normaal in duurdere modellen tegenkomt. De stoel- en interieurbekleding is helemaal nieuw en ook de kwaliteit van het plastic is verbeterd. Daarnaast krijgt hij vernieuwde infotainmentsystemen en wordt hij leverbaar met een Bose audiosysteem. Renault heeft duidelijk geprobeerd er een luxueuzere hatchback van te maken.

Aandrijflijnen

Renault gaat de Clio nu ook leveren met de 110 pk sterke 1,5 liter dieselmotor die we kennen uit de Mégane. Die motor is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Ook nieuw is de handgeschakelde zesversnellingsbak voor de TCe 120, de 1,2 liter viercilinder met 120 pk. Die motor was eerst alleen met een automaat met dubbele koppeling te krijgen.

September

Renault opent de orderboeken voor de nieuwe Clio in de zomer. Begin september staat de auto vervolgens in de showroom.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.