Autovisie
Autovisie Nieuws 5 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Renault Mégane RS komt in september 2017

Dat de nieuwe Renault Mégane RS in 2017 zou komen, wisten we inmiddels al. Nu is de datum van de lancering echter ook naar buiten gelekt: september 2017.

September

Renault heeft een druk jaar voor de boeg. In mei lanceert het merk de facelift van de Captur, gevolgd door de nieuwe Koleos in juni. Liefhebbers van Renault Sport zullen nog wat langer geduld moeten hebben: in september volgt de Mégane RS. Hekkensluiter van 2017 wordt de Alaskan, Renaults pick-up op basis van de Nissan Navara. Dat blijkt uit een document dat op Ferd, een Facebookpagina waar regelmatig documenten vroegtijdig op verschijnen, gepubliceerd is.

Vierwielsturing

Veel is er nog niet bekend van het nieuwe topmodel van de Mégane. Wel moet hij krachtiger worden dan voorheen en een 2,0 liter turbomotor met ongeveer 300 pk krijgen. Het is Renault Sport niet te doen om de allersnelste sprinttijden, maar wel om de rijeigenschappen. Net als de Mégane GT moet hij ook vierwielsturing gaan krijgen en krijgt hij net als zijn voorgangers gewoon weer voorwielaandrijving. In de sprint moet hij dan wat auto’s voor zich dulden, de kans is behoorlijk groot dat de Fransen weer voor een nieuw ronderecord voor voorwielaangedreven auto’s op de Nürburgring gaan. Op dit moment is dat in handen van Volkswagen, met de Golf GTI Clubsport S.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.