Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 18 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Renault maakt zich op voor fijngeslepen designtaal

Nu bijna het gehele modellengamma van Renault is verjongd, wordt achter de schermen al gewerkt aan de opvolgers. De Nederlander Laurens van den Acker is weer verantwoordelijk voor het design.

Renault DeZir
Renault DeZir Concept 2010

Welke richting Van den Acker het Franse merk op dirigeert, wordt in oktober op de Autosalon van Parijs duidelijk. Dan onthult de Nederlandse designbaas een studiemodel dat een blik op de toekomst werpt.

“Laurens van den Acker geeft aan dat het merk zijn huidige gezicht behoudt”

De concept car is een sportwagen, zo weet autovakblad Automotive News. De auto an sich gaat niet in productie. Het model toont de vormtaal voor de toekomstige Renault-modellen. Van den Acker deed hetzelfde kunstje eerder met de rode concept car DeZir. Dat model kwam er niet en lichtte ook alvast een tipje van de designsluier voor Renaults nieuwe modellen.

Van den Acker geeft al aan dat je ditmaal geen revolutie in designstijl hoeft te verwachten, wat de Franse ontwerpafdeling in het verleden altijd wel deed. Hij borduurt voort op de stijl zoals hij die de afgelopen jaren heeft geïntroduceerd. Hij geeft aan dat het merk zijn huidige gezicht behoudt. Het heeft het merk veel tijd gekost om tot het familiegezicht te komen.

BEKIJK OOK: VIDEO GENÈVE 2016: RENAULT SCÉNIC EN LAURENS VAN DEN ACKER

De sportwagen is de eerste uit een reeds concept cars, waarmee de weg voor nieuwe Renault-modellen wordt geplaveid. Binnen het huidige programma worden alleen nog de Grand Scénic en de Koleos-opvolger gepresenteerd. Voor de Captur en Clio volgen dit jaar de eerste facelifts.

Renault DeZir back
Renault DeZir Concept 2010

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.