Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 5 jul 2016
Leestijd: 2 minuten

Nu ook vernieuwd: Renault Clio R.S. en GT Line

De gefacelifte Renault Clio werd afgelopen maand gepresenteerd en oogt niet veel anders dan zijn voorganger. In navolging daarvan presenteert het Franse merk nu de vernieuwde Renault Clio R.S., die feitelijk ook op maar een paar punten verschilt van het uitgaande model.

Renault Clio R.S.

Natuurlijk krijgt ook de R.S. het iets gewijzigde front van de gewone Clio mee. Het meest zichtbare verschil is er in de vorm van de zogeheten R.S. Vision LED-verlichting. Deze units zijn vormgegeven volgens het patroon van de zwart-wit geblokte vlag. Verder zijn er nieuwe 18-inch lichtmetalen wielen en anders ontworpen dorpels.

Ook motorisch is er weinig nieuws. Nog steeds kun je kiezen uit de ‘instapper’ met 200 pk of de 220 pk-sterke Trophy. Beide zijn voorzien van de zestraps EDC-automaat met dubbele koppeling. De reguliere R.S. is er met Sport-chassis of het iets strakkere Cup-chassis; het chassis van de Trophy is verlaagd – 20 millimeter voor, 1o millimeter achter.

0 tot 100 kilometer per uur gaat in de Trophy in slechts 6,6 seconden, tot aan een topsnelheid van 235 kilometer per uur. Optioneel is er een Akrapovič-uitlaatsysteem.

Sensationeel

Wie iets echt sensationeels verwacht, kan wellicht beter nog even wachten. Later in de levensloop van deze nieuwe Clio R.S. kan er een echt opgeruigde versie komen, waarvan we onlangs een voorproefje kregen in de vorm van de Renault Clio R.S. 16 concept – voorzien van de 275 pk sterke 2,0 liter turbomotor uit de Mégane R.S. 275 Trophy-R.

Wie juist wat minder spektakel van het rijden verwacht, maar wel een sportief ogende Clio wil, kan het model ook als GT Line bestellen. Die heeft onder meer een diffuser, zijskirts, 16- of 17-inch lichtmetaal een een verchroomd uitlaatsierstuk. Binnenin is veel te blauw te vinden, evenals onder meer een met geperforeerd leer bekleed stuurwiel met GT-Line badge, sportstoelen en aluminium pedalen.

Prijzen van de vernieuwde Renault Clio R.S., Clio R.S. Trophy én Clio GT-Line worden later bekendgemaakt. Deze zomer zijn ze al te bestellen, vanaf dit najaar worden de auto’s geleverd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.