Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 17 jun 2020

Range Rover viert verjaardag met een eerbetoon aan het origineel

Land Rover viert vandaag de vijftigste verjaardag van Range Rover. Dat doet het met een speciale versie van de luxe terreinauto.

Vijftig jaar geleden introduceerde Land Rover de Range Rover. Vandaag de dag kunnen we luxe SUV’s niet meer wegdenken uit het straatbeeld, maar toentertijd waren de Britten een van de eersten die een luxe terreinauto op de markt brachten.

Eerbetoon

Dat was dus op 17 juni 1970, vandaag exact vijftig jaar geleden. En om die vijf decennia te vieren, presenteert het merk nu de Range Rover Fifty. Het bouwt exact 1970 exemplaren van deze speciale editie, als eerbetoon aan het model waarmee het allemaal begon.

De Range Rover Fifty is als basis een luxueuze Autobiography met een aantal ‘eigen’ kenmerken. Denk daarbij aan de speciale 22-inch wielen, details in de kleur Auric Atlas en meerdere Fifty-logo’s, zowel op de koets als in het interieur. Die zijn overigens zelf ontworpen door Garry McGovern, Chief Creative Officer bij Land Rover.

Verlengde wielbasis

De Range Rover Fifty is er zowel in standaard lengte als met verlengde wielbasis. Daarbij heeft de klant de keuze tussen vier exterieurkleuren: Carpathian Grey, Rosello Red, Aruba en Santorini Black. JLR’s speciale divisie SVO biedt het model in gelimiteerde aantallen ook aan in drie Heritage-kleuren uit het originele palet: Tuscan Blue, Bahama Gold en Davos White. Ook motorisch is er genoeg keuze: de klant kan kiezen voor een benzine- of dieselmotor, maar ook de P400e PHEV behoort tot de mogelijkheden. Prijzen van het unieke model deelt het merk nog niet.

Gaat je hart sneller kloppen van een originele Range Rover? Kijk dan onderstaande aflevering van Peters Proefrit, waarin Autovisie-redacteur Peter Hilhorst de weg op gaat met een Classic uit 1987. In die video vertelt hij je hoe en wanneer het idee voor zo’n luxe terreinauto ontstond, en hoe het voelt om terug te gaan in de tijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.