Autovisie
Autovisie Nieuws 28 nov 2017

Range Rover SVAutobiography LWB alternatief voor Bentayga

Om de Bentley Bentayga toch nog een beetje van repliek te kunnen dienen, introduceert Land Rover de nieuwe Range Rover SVAutobiography LWB. Het model staat over enkele dagen op de autoshow van Los Angeles in de Verenigde Staten.

SVAutobiography LWB

De SVAutobiography LWB (Long Wheelbase) komt boven de reeds bestaande SVAutobiography Dynamic te staan. Wat die eerste gaat kosten, is nog niet bekend, maar het zal ongetwijfeld meer zijn dan de 256.380 euro van die laatste. De Range Rover SVAutobiography LWB is er in drie motorvarianten: met een 4,4 liter turbodiesel V8 (339 pk), een plug-in hybride aandrijflijn (404 pk) of een 5,0 liter supercharged V8 (565 pk).

SVAutobiography LWB

Hij wordt gebouwd door Special Vehicle Operations (SVO), de afdeling die ook verantwoordelijk is voor de Range Rover SVR. De extra lange SVAutobiography LWB biedt passagiers uiteraard zeeën aan beenruimte (1,2 meter) en onnoemelijk veel luxe. Achterin zijn er onder meer twee 10 inch touchscreens voor de inzittenden en een koelkastje met ruimte voor twee flessen.

Opgefriste Range Rover ook als plug-in hybride