Autovisie
Autovisie Nieuws 14 mei 2019

Speciale Range Rover alleen voor ruimtevaarders

Land Rover presenteert een bijzondere uitvoering van de Range Rover: de Astronaut Edition. Die verschijnt niet in de showroom, maar is uitsluitend leverbaar voor deelnemers van het Future Astronaut-programma die met Virgin Galactic een ruimtereis gaan maken.

Virgin Galactic is het prestigeproject van de steenrijke zakenman Richard Branson. Wie minimaal 225.000 dollar betaald (circa 222.000 euro) mag met het ruimteschip SpaceShipTwo de ruimte in. Dat niet alleen. Deelnemers komen ook in aanmerking om een Range Rover Astronaut Edition te bestellen, een soort rijdende herinnering aan de ruimtereis.

Unieke details

De Astronaut Edition is gebaseerd op de Range Rover Autobiography en onder handen genomen door SVO. Het model wordt gekenmerkt door de unieke carrosseriekleur Zero Gravity Blue die exclusief voor deze uitvoering is ontwikkeld. Het silhouet van de SpaceshipTwo wordt op straat geprojecteerd door de speciale projectieverlichting in de buitenspiegels en binnen en buiten zijn allerlei Astronaut Edition-logo’s te vinden.

Verder zijn de bekerhouders voorzien van onderdelen van het landingsgestel van de Spaceship Unity, het eerste ruimteschip van Virgin dat in december 2018 zijn eerste vlucht maakte. Onderdelen van het remsysteem van dat ruimteschip zijn bewerkt tot twee schijven in de bekerhouders. In één daarvan is een quote van Virgin-topman Richard Branson opgenomen: “See you up there”. In de andere zijn details van de ruimtereis gegraveerd.

De Astronaut Edition is uitsluitend leverbaar met een plug-in hybride aandrijflijn met 297 kW (404 pk) of de 5,0-liter V8 supercharged met 386 kW (525 pk). Over de prijs worden geen mededelingen gedaan.