Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 3 jan 2023
Leestijd: 1 minuut

Rallylegende Ken Block overleden na crash met sneeuwscooter

Een tragische gebeurtenis in de Amerikaanse staat Utah. Rallyheld Ken Block is omgekomen na een crash met een sneeuwscooter. Dit bevestigt zijn team Hoonigan Racing Division.

Autoliefhebbers kennen Ken Block van zijn Gymkhana-driftvideo’s die door miljoenen mensen bekeken worden. Hij startte in 2005 met rallyrijden in zijn geboorteland Amerika. Al voor zijn rallycarrière zette hij zijn eigen merk DC Shoes op.

Ken Block overleden na crash met sneeuwscooter

“Het is met onze diepste spijt dat we kunnen bevestigen dat Block vandaag is overleden bij een sneeuwscooterongeluk”, zo luidt een verklaring op de Instagram-account van zijn rallyteam.

De sheriff van Wasatch County gaf na het ongeluk een verklaring, waarin meer duidelijk werd over hoe het ongeval plaats kon vinden. “Op 2 januari rond 14.00 uur ontving Wasatch County 911 een telefoontje waarin een sneeuwscooterongeluk gemeld werd”, luidt het statement. Allerlei hulpdiensten rukten uit, maar het mocht helaas niet meer baten.

De sneeuwscooter landde op een steile helling bovenop Ken Block. De 55-jarige legende overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.