Autovisie
Autovisie Nieuws 23 mei 2016

Fotoverslag: Puur Porsche Treffen 2016

Uitlaatgeroffel in plaats van housebeats; Aquabest-terrein vormt decor voor lustrumeditie van het Puur Porsche Treffen.

Voor de houseliefhebbers is het een bedevaartsoord; het Aquabest terrein, onder de rook van Eindhoven. Maar afgelopen zondag waren er heel andere geluiden te horen; die van water-, en luchtgekoelde Porsche motoren. Ongeveer duizend Porsches en hun eigenaren waren afgekomen op het jaarlijkse Puur Porsche Treffen. De Benelux-versie van het Wörthersee GTI-Treffen, maar dan puur voor Porsches. De sfeer was te omschrijven als ongedwongen en feestelijk.

Hoogtepunten Puur Porsche Treffen

De hoofdrol was weggelegd voor de 911, in al zijn vormen, maar ook de nieuwere Boxster, toch alweer 20 jaar in productie, was ruimschoots terug te vinden. Hoogtepunt van het festijn, is de Concours d’Elegance die prijswinnaars in drie categorieën kent; de luchtgekoelde, de watergekoelde en de gemodificeerde Porsches. In de eerste categorie ging de hoofdprijs naar een schitterende zwarte 356, die zijn leven heeft gesleten in o.a. Libië en Californië en maar liefst 500.000 mijlen heeft afgelegd.

“Een schitterende zwarte 356 die al 500.000 mijlen heeft afgelegd”

All-round winnaar

De hoofdprijs; in de categorie all-round ging naar een 911 (Model 964) Speedster, in knalgeel uitgevoerd. En de eigenaar? Wel, die vertelde bij de prijsuitreiking het verhaal dat diegenen die een Speedster kregen geleverd, een contract moesten ondertekenen, opgesteld door de fabriek, waarin ze verklaarden af te zien van eventuele gerechtelijke procedures. De reden? De kap was niet waterdicht te krijgen. Of het contract met watervaste inkt moest worden ondertekend, vertelt het verhaal helaas niet.

Porsche 964 Speedster

Sfeerverslag evenement

Maar er was natuurlijk nog veel meer te zien tijdens de 2016-editie van Puur Porsche Treffen. Een kleine foto-impressie van dit event.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.