Autovisie
Autovisie Nieuws 26 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

PSA toont elektrische toekomst

PSA werkt aan een nieuw elektrisch platform waar toekomstige Citroëns, Peugeots en DS’en gebruik van moeten gaan maken. Het platform moet wereldwijd ingezet gaan worden.

PSA elektrische toekomst - Autovisie.nl

450 kilometer

PSA werkt samen met het Chinese Dongfeng aan het Electric Common Modular Platform, of e-CMP. Dat platform is, zoals de naam al aangeeft, een elektrische variant van het ECM-platform waar toekomstige compacte modellen als de Peugeot 208 en 2008 , de Citroën C3 en C4 Cactus en de DS 3 op gebaseerd worden. De auto’s moeten een maximale range krijgen van zo’n 450 kilometer. In 2019 moeten we het eerste model dat gebruik maakt van het platform gaan zien.

LEES OOK: PEUGEOT 3008: ZELFDE NAAM, RADICAAL ANDERS

Toekomst

In 2021 wil PSA vier elektrische modellen die gebruikmaken van het platform op de markt hebben. Die auto’s moeten bovendien voorzien zijn van een snellaadsysteem, dat de accu in ongeveer twee uur vol moet krijgen. Ook gaat PSA tot en met 2012 met zes plug-in hybride modellen op de markt komen. Die auto’s gebruiken een aangepaste versie van het EMP2-platform, waar onder meer ook de Peugeot 3008 op gebaseerd is. De auto’s moeten een elektrische range krijgen van maximaal 60 kilometer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.