Autovisie
Autovisie Nieuws 27 mrt 2017

Project 2: David Brown Speedback GT krijgt broertje

Kennen jullie de David Brown Speedback GT nog? Autovisie reed hem ooit, maar daarna werd het vrij stil rondom de Aston Martin DB5-reïncarnatie. Het bedrijf erachter blijkt nog te bestaan en heeft zelfs iets nieuws op de rol staan, de Project 2.

Project 2

Hoewel, iets nieuws… David Brown omschrijft de Project 2 als ‘The Original Remastered’, dus waarschijnlijk borduurt het aankomende model voort op de Speedback GT. Iets wat ook op te maken valt uit de woorden van oprichter David Brown (geen familie van de vroegere eigenaar van Aston Martin): “We werken nu iets meer dan een jaar aan Project 2. Het is een idee wat ik precies aan het begin van het Speedback GT-verhaal had en wat er heel mooi naast past.”

LEES OOK: ONDER DE HAMER – ASTON MARTIN DB MK II VAN DAVID BROWN

De David Brown Speedback GT werd in 2014 geïntroduceerd. De retrocoupé heeft qua uiterlijk veel weg van de Aston Martin DB5 en DB6, maar leunt onderhuids op Jaguar XKR-techniek. Hij wordt aangedreven door een 517 pk sterke 5,0 liter Jaguar-V8 en kan in 4,6 seconden van stilstand naar 100 km/h sprinten.

David Brown Speedback GT