Autovisie
Autovisie Nieuws 18 apr 2017
Leestijd: 2 minuten

Productieversie Lynk & Co 01 onthuld

Twee jaar garantie, vijf jaar garantie, zeven jaar garantie? Kinderspel. Op de Lynk & Co 01 krijg je namelijk levenslang garantie. Vandaag is de auto onthuld, op de vooravond van de autoshow van Shanghai.

Lynk & Co 01 - Autovisie.nl

Lynk & Co 01

Lynk & Co is druk bezig een compleet modellengamma uit de grond te stampen. Het bedrijf doet dat in rappe tijd, want slechts een halfjaar geleden werd de Lynk & Co 01 voor het eerst getoond. Toen was het nog een concept, nu is de productieversie er al. De verschillen tussen de twee auto’s zijn minimaal. Eigenlijk zit het hem vooral in de details, want de conceptversie was al vrijwel productierijp. De auto wordt gebaseerd op het CMA-platform (Compact Modular Architecture) van Geely. Mocht die naam je bekend voorkomen, dat klopt, want ook Volvo’s nieuwe modellen gaan gebruikmaken van dat platform.

Motoren

De Lynk & Co 01 komt met verschillende motoren die ook door Volvo zijn ontwikkeld, net als het platform. Aan de basis staat een 1,5 liter driecilinder, gevolgd door een 2,0 liter viercilinder. Er komt ook een plug-in hybride die de driecilinder combineert met een elektromotor. Een handgeschakelde zesversnellingsbak is standaard en optioneel kun je kiezen voor een zestrapsautomaat of een zeventrapsautomaat met dubbele koppeling. Net als bij de Volvo zal de Lynk & Co 01 voorwielaangedreven zijn, maar kun je ook kiezen voor een vierwielaangedreven versie.

Garantie

Een van de belangrijkste punten van Lynk & Co wordt garantie. Waar veel fabrikanten een aantal jaren fabrieksgarantie leveren, wil Lynk & Co op al zijn modellen levenslang garantie gaan bieden. Ook moeten de auto’s te updaten zijn en zo altijd voorzien zijn van de laatste technieken. Zo moeten de auto’s onder meer met elkaar kunnen communiceren. Later dit jaar komt de auto op de markt. Eerst in China, maar in 2018 zullen ook de VS en Europa de auto gaan krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.