Autovisie
Autovisie Nieuws 26 feb 2018

Productiemodel Jaguar I-Pace op 1 maart onthuld

Jaguar wacht niet tot de Autosalon van Genève met de onthulling van de elektrische I-Pace. Op 1 maart zal de 400 pk sterke Jaguar I-Pace onthuld worden.

Einde testwerk

De afgelopen maanden is Jaguar druk bezig geweest met het laatste testwerk van de auto. In totaal is er meer dan 2,4 miljoen kilometer aan testwerk verricht, waaronder bij temperaturen van veertig graden boven én onder celcius. Verder is er nog meer dan 11.000 uur aan simulatiewerk uitgevoerd met 200 verschillende prototypes.

Jaguar I-Pace

Inmiddels heeft de Jaguar I-Pace dan ook bijna geen geheimen meer. We weten dat de auto een accupakket van 90 kWh krijgt, dat via twee elektromotoren van 200 pk elk voor de aandrijving van alle vier de wielen zorgt. In totaal krijgt de auto dus 400 pk en 700 Nm. Daarmee moet hij in iets meer dan vier tellen naar de honderd kunnen sprinten. Belangrijker is de range: in de NEDC-cyclus haalt de auto meer dan 500 kilometer. Op 1 maart verwachten we ook de range volgens de realistischere WLTP-cyclus te horen te krijgen. In de strenge Amerikaanse cyclus mikt Jaguar op 220 mijl, oftewel 354 kilometer.

Rij-eigenschappen

Er is flink ingezet op de rij-eigenschappen van de auto. Zo is de gewichtsverdeling een perfecte 50:50 en zit het zwaartepunt laag, met dank aan het grote accupakket. De auto zal ook sterk lijken op de conceptversie. Volgens Jaguar komt de productieversie voor negentig procent overeen. De auto is nu 4,68 meter lang, biedt plaats aan vijf volwassenen en heeft een bagageruimte van 530 liter. Daar zal dus weinig in veranderen. Op de foto hierboven kun je zien dat hij qua formaat nauwelijks onderdoet voor de F-Pace, maar wel duidelijk groter is dan de E-Pace.

Prijzen

Op 1 maart krijgen we alle technische gegevens te horen van de auto, maar ook de officiële prijzen. Toch hebben we al wel een idee wat de prijzen gaan worden. Je kunt de I-Pace bij de verkoopstart in vier uitrustingsniveaus bestellen: de S, SE, HSE en First Edition. Daarbij geldt dat hoe meer letters je ziet, hoe luxueuzer de auto is. Overigens gaat het alleen om het uitrustingsniveau, want in alle gevallen krijg je de 400 pk sterke aandrijflijn.

Onthulling

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat we de conceptversie van de I-Pace voor het eerst zagen. In november 2016 werd de auto – in een nieuwe kleur – getoond aan de pers in Los Angeles. Collega Sjoerd van Bilsen was erbij:

Wintertest

Onlangs was Autovisie bij de laatste wintertest van de Jaguar I-Pace. De video daarvan zie je hieronder:

Genève

Vijf dagen na zijn onthulling, zal de auto ook op de Autosalon van Genève te zien zijn. Daar beleeft de eerste elektrische Jaguar dan ook zijn publieksdebuut. De grote show in Zwitserland is tot en met zondag 18 maart te bezoeken.