Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 18 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Productielijn klaar voor krankzinnig snelle Rimac C_Two

Rimac is klaar om de volledig elektrische C_Two te gaan bouwen. De productielijn is namelijk klaar voor de start.

Elektrificatie is niet alleen goed voor de reductie van CO2, maar ook voor de prestaties van een auto. Het directe koppel en de bloedsnelle acceleratie van EV’s past dus perfect bij dat van hypercars. Het Kroatische Rimac, dat jaren geleden al de beroemde Concept_One toonde, maakt zich nu op voor de productie van haar nieuwe model.

Prestaties Rimac C_Two

Die heet de C_Two. Vorig jaar toonden de Kroaten al een conceptmodel, maar inmiddels is de productielijn klaar om de uiteindelijke auto te bouwen. Hierbij even snel wat cijfers zodat duidelijk is om wat voor auto het gaat. Elk wiel heeft een eigen motor, die samen voor een systeemvermogen van 1914 pk zorgen. Mede door het koppel van 2300 Nm zit de C_Two binnen twee seconden op 100 km/h. De topsnelheid van de krankzinnige hypercar bedraagt 412 km/h.

Rimac

De stroom wordt verzorgd door een groot accupakket dat 120 kWh meet, goed voor een WLTP-bereik van 550 kilometer. Er zijn een hoop fabrikanten die meer kilometer uit een kilowattuur halen, maar deze Rimac C_Two is dan ook niet je dagelijkse boodschappenauto.

Homologatie

Het bedrijf heeft nu dus een fabriek geopend in Veliko Trgovišće, waar het momenteel nog prototypes bouwt om de C_Two snel te kunnen homologeren. Volgens de wet moet het bedrijf 17 testauto’s bouwen, daarna nog eens 10 pre-productie-auto’s. Elk exemplaar kost nu zo’n vijf weken. Draait de productielijn eenmaal, dan rollen er per maand 4 C_Two’s van de band.

Rimac C_Two

Rimac verwacht dat de auto dit jaar nog gehomologeerd wordt, zodat de eerste auto’s begin 2021 worden geleverd. In totaal worden er 150 exemplaren gebouwd, die voor minimaal 2,2 miljoen euro de deur uit gaan. Overigens moet Rimac de echte naam van de C_Two nog onthullen, want dat is slechts een werknaam. Ook het definitieve productiemodel is nog niet aan het publiek getoond. Het was van plan om dat op de Autosalon van Genève te doen, maar die werd door de coronapandemie afgeblazen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.