Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 23 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Nog onbekende Audi Q4 E-tron rolt nu al van de band

Audi heeft de Q4 E-tron nog niet laten zien, of de nieuwe elektro-SUV rolt al van de band. De eerste exemplaren worden vanaf vandaag namelijk al geproduceerd.

Dat doet Audi in de grote EV-fabriek in Zwickau, waar ook andere MEB’ers van de Volkswagen Groep het levenslicht zien. Maar dat betekent niet dat we de Q4 nu ook al in vol ornaat kunnen aanschouwen. De Duitsers trekken pas in april officieel het doek van de elektro-SUV. Zal het ze lukken om de auto ook écht tot die tijd onder het doek te houden?

Gecamoufleerd

Veel hebben we trouwens al van de Q4 E-tron gezien. Audi zette het model onlangs namelijk uitgebreid vast op beeld, al ging het toen om een volledig gecamoufleerd exemplaar. Het interieur hebben we al wel helemaal kunnen zien. Opvallende zaken zijn daar het geïntegreerde logo in het hart van het stuurwiel en de afwijkende wielrand. Net als in de E-tron GT staat de middensectie naar de bestuurder gedraaid.

Audi Q4 E-tron laat zich half zien

De Audi Q4 E-tron is de tweelingbroer van de Skoda Enyaq en Volkswagen ID.4. De drie modellen maken grotendeels gebruik van dezelfde techniek. Dat begint uiteraard bij die MEB-basis, waarbij de maatvoering van de Audi nagenoeg gelijk is aan die van de Skoda en Volkswagen. De wielbasis van de Q4 is overigens een centimeter korter dan die reeds bekende elektro-SUV’s.

Cabrio met softtop

Net als van de Skoda Enyaq en Volkswagen ID.4 verschijnt er op termijn ook een coupé-variant van de Q4, die dan als Sportback door het leven gaat. Exclusief voor Audi is een cabriovariant met softtop en twee deuren. Die versie zal echter pas veel later op de markt verschijnen. Het merk trapt nu af met de SUV, waarvan het de productie dus al is begonnen. Dat moet ervoor zorgen dat de Q4 in het tweede deel van 2021 op de markt verschijnt. Definitieve prijzen en technische specificaties deelt Audi volgende week, als het doek écht van de Q4 af gaat.

Na de Q4 E-tron is het overigens de beurt aan de Q6. Die auto verschijnt volgend jaar op de markt en wordt de broer van de elektrische Porsche Macan. Het nieuwe PPE-platform, door Audi en Porsche ontwikkeld, debuteert onder die modellen. In 2025 wil Audi minstens 20 volledig elektrische modellen in haar gamma hebben. Een belangrijk model is de Artemis, het vlaggenschip dat de autobouwer in 2024 presenteert en gebruikmaakt van wéér een nieuw elektroplatform.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.