Autovisie
Autovisie Nieuws 27 jul 2016
Leestijd: 2 minuten

Prijzen vernieuwde Volkswagen Up praktisch gelijk

Andere bumpers, nieuwe voor- en achterlichten en nieuwe uitrustingsniveaus. Met wat kleine aanpassingen oogt de vernieuwde Volkswagen Up weer net een beetje strakker. Vandaag maakt Volkswagen de prijzen bekend van de Up en die schelen nauwelijks met voorheen.

Turbo

Het grootste nieuws is natuurlijk de komst van de Up TSI, met de 90 pk sterke 1,0 liter driecilinder turbomotor. Dat model wordt leverbaar vanaf 14.970 euro, waarmee hij zo’n 900 euro duurder is dan de versie met 75 pk. Volkswagen levert het blok alleen in de Up Beats en de High Up, twee luxere uitvoeringen van de Volkswagen Up. De High Up met de 1.0 TSI is er vanaf 15.250 euro.

BEKIJK OOK: AUTOVISIE VLOG: EERSTE TESTNOTITIES VOLKSWAGEN UP

Grotere wielen, meer kleuren

Volkswagen levert de Up in dertien verschillende kleuren, die optioneel te combineren zijn met drie verschillende kleuren (zwart, wit of grijs) voor het dak en de buitenspiegels. De Up is voor het eerst ook optioneel te krijgen met 17 inch lichtmetalen wielen, eerder was 16 inch de maximale maat onder de stadsauto. Ook het interieur is onder handen genomen en er zijn nu andere soorten bekleding mogelijk. Naast normale airconditioning kun je nu ook voor het eerst climate control krijgen, tegen een meerprijs van 276 euro in de High Up en 875 euro in de Move Up en Beats Up. Volkswagen heeft ook twee nieuwe infotainmentsystemen voor de Up in het leven geroepen, waarbij er een gebruik maakt van je eigen smartphone en het andere systeem een kleurenscherm heeft van vijf inch.

Prijzen

De Up begint bij 10.590 euro voor de Take Up en bij 10.950 euro voor de vierdeurs variant van die auto. Naast elektrische ramen krijg je zes airbags, stuurbekrachtiging, LED dagrijverlichting en een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel. De Move Up is de tweede variant en is er alleen als vierdeurs, net als alle duurdere versies van de Up. Voor minimaal 11.995 euro (13.835 euro voor de versie met automaat) krijg je dan een USB-aansluiting, een houder voor je smartphone, de basisversie van het infotainmentsysteem, een regensensor en spiegels en deurgrepen in de carrosseriekleur.

De Up Beats begint erboven, bij 13.405 euro. Die auto heeft standaard 15 inch lichtmetalen wielen, speciale bekleding, een 300 watt audiosysteem van Beats Audio, sfeerverlichting en getinte ramen achter. De High Up is er vanaf  13.790 euro en heeft ook 15 inch lichtmetalen wielen, net als de Beats Up, maar heeft in plaats van het audiosysteem, de andere bekleding en de getinte ramen nu cruise control, parkeersensoren achter, mistlampen voor en elektrisch verstelbare buitenspiegels. Tegen een meerprijs van 391 euro is het audiosysteem ook in deze versie te krijgen.

Eind augustus staat de vernieuwde Volkswagen Up in de showroom. In het najaar volgt de Cross Up en ook de elektrische E-Up.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.