Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 20 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Prijzen Suzuki Jimny beginnen bij 26.999 euro

De nieuwe Suzuki Jimny is een mini-Mercedes G-Klasse voor een ruim zes keer lagere prijs. Want de kleine Japanse zeecontainer is per direct leverbaar voor een vanafprijs van 26.999 euro.

suzuki_jimny_allgrip_2_03180217099d0725

Suzuki levert voor dat geld een Jimny in Comfort-uitvoering. Hij wordt – zoals alle in Nederland leverbare Jimny’s – aangedreven door een 102 pk en 130 Nm leverende 1,5 liter viercilinder en is uitgerust met een handgeschakelde vijfbak. Optioneel is een viertrapsautomaat, maar die heeft een negatief effect op de CO2-uitstoot (plus 16 g/km). Daardoor is de meerprijs voor een automaat maar liefst 8000 euro.

Uitrusting

Boven de Jimny Comfort staat de Jimny Select. Die kost minimaal 27.999 euro en heeft onder meer elektrisch bedienbare ramen, elektrisch bedienbare buitenspiegels, stoelverwarming voor en een in twee delen neerklapbare achterbank. Het topmodel van de Jimny-reeks is de 29.999 euro kostende Stijl, die onder andere climate control, een multimediasysteem, lichtmetalen wielen en led-koplampen aan de uitrusting toevoegt.

Hoge en lage gearing

De achterwielaangedreven Jimny is geen SUV, maar een serieus terreinwagentje. Dat blijkt wel uit het feit dat hij op een ladderchassis staat, inschakelbare vierwielaandrijving heeft en is voorzien van hoge en lage gearing. Suzuki levert de eerste Nederlandse exemplaren in het eerste kwartaal van 2019 af.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.