Autovisie
Autovisie Nieuws 20 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Jaar levertijd voor elektrische Kia e-Niro

Kia maakt de prijzen van de nieuwe e-Niro bekend. De elektrisch aangedreven crossover is nu te bestellen voor prijzen vanaf 42.510 euro, maar door de overweldigende belangstelling is de levertijd inmiddels opgelopen tot een jaar. De importeur zegt al meer dan 3.000 reserveringen binnen te hebben.

De genoemde prijs geldt voor de versie met 64 kWh-batterijpakket, goed voor een actieradius van 485 kilometer volgens de WLTP-meting. Daarmee is de Kia e-Niro overigens 3.315 euro duurder dan de Hyundai Kona Electric, het neefje van de e-Niro met identieke aandrijflijn. Ook hiervan bedraagt de levertijd inmiddels tien tot twaalf maanden.

DynamicLine

Kia voorziet de e-Niro wel van een rijkere standaarduitrusting. De uitvoering DynamicLine is bijvoorbeeld voorzien van een geïntegreerd infotainmentsysteem met 7-inch touchscreen, navigatie, achteruitrijcamera en smartphone-connectie via Apple CarPlay, Android Auto en Bluetooth. Ook climate control, stoelverwarming, 17-inch lichtmetalen wielen, verwarmbaar stuurwiel en een uitgebreide reeks rijhulpsystemen zijn inbegrepen.

ExecutiveLine

Voor prijzen vanaf 45.510 euro is er nog de uitvoering ExecutiveLine. Die heeft alles van de DynamicLine, aangevuld met onder meer LED-koplampen, lederen bekleding, elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, geventileerde voorstoelen, verwarmbare achterbank en een JBL Premium Sound System.

Goedkopere variant

De e-Niro wordt zoals elke Kia geleverd met 7 jaar/150.000 km garantie, ook op het accupakket en de elektromotor. Tevens is vanaf eind 2019 een goedkopere variant van de Kia e-Niro te bestellen. Die heeft een elektromotor met 135 pk, een 39,2 kWh-batterij en een actieradius van 300 kilometer (WLTP). De prijs hiervan is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.