Autovisie
Autovisie Nieuws 29 apr 2019

Prijzen elektrische DS 3 Crossback E-Tense

De prijzen van de nieuwe DS 3 Crossback met benzinemotor hadden we al, maar die van de elektrisch aangedreven E-Tense lieten nog op zich wachten. Tot nu dan.

De elektrische DS 3 Crossback E-Tense kost minimaal 43.190 euro. Voor dat bedrag krijg je de uitvoering ‘So Chic’. Voor hetzelfde bedrag heb je ook de uitvoering ‘Performance Line’, maar dan met een iets sportieve uitstraling.

Een trede hoger staat de ‘Performance Line+’ die vanaf 45.990 euro leverbaar is. De duurste versie heet ‘Grand Chic’, oogt juist iets eleganter en heeft een bomvolle uitrusting. De prijzen hiervan beginnen bij 47.690 euro.

136 pk en 50 kWh

De DS 3 Crossback E-Tense is als eerste PSA-model gebaseerd op het e-CMF-plaform, waar ook de elektrische varianten van de Peugeot 208 en Opel Corsa op gebouwd worden. De compacte crossover wordt aangedreven door een 136 pk (100 kW ) sterke elektromotor die gevoed wordt door een 50 kWh-batterij.

In de rijstand ECO bedraagt de maximale actieradius volgens de WLTP-meetcyclus 320 kilometer. Tevens is de DS 3 Crossback E-Tense geschikt voor 100 kW-snelladen. In dat geval duurt het 30 minuten om de batterij tot 80 procent op te laden.

De eerste exemplaren van de E-Tense worden begin 2020 in Nederland geleverd. Wie al een exemplaar gereserveerd heeft en nu schrikt van de vanafprijs: de reservering is geen bestelling en kan te allen tijde geannuleerd worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.