Autovisie
Autovisie Nieuws 5 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Prijslijst Tesla Model 3 start voorlopig bij €58.800

De eerste kopers wachten al zo’n twee jaar op hun Tesla Model 3 en zoals het er nu naar uitziet zullen de vroege vogels nog enkele maanden geduld moeten hebben. De levering start pas komend voorjaar.

Tesla Model 3
tesla model 3

En dan is het nog maar de vraag of de koper een van de introductieversies had besteld, want de fabrikant trapt af met de duurdere types. De fabrikant communiceert nu twee versies, de zogeheten Long Range met vierwielaandrijving en de Performance-versie. De twee types staan voor achtereenvolgens € 58.800,- en € 69.700,- op de prijslijst staan. Voor dat bedrag levert Tesla de Model 3 in Solid Black.

Ook interessant: Vergelijk hier de prijzen van elektrische jong gebruikte auto’s.

Optioneel is de elektro-auto in Midnight Silver, Deep Blue, Multi Coat Red en Pearl White leverbaar. Hij staat standaard op 18 inch wielen, die tegen meerprijs zijn te vervangen door 19 inch Sport-wielen. De 20 inch Performance maken deel uit van het gelijknamige pakket.

Long Range

Met de Long Range kan een afstand worden afgelegd van maximaal 544 km. De Performance-versie zou 530 km moeten kunnen halen. Het topmodel snelt in 3,5 seconden van stilstand naar 100 km/h en haalt een topsnelheid van 250 km/h in plaats van 233 km/h. tesla model 3 IMG_1578

Masters of LXRY

De Model 3 staat de komende dagen op de Masters of LXRY in de Amsterdamse RAI-hallen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.