Prijs nieuwe Mercedes-Benz G-Klasse bekend

Op het moment dat de eerste exemplaren de Magna-fabriek in het Oostenrijkse Graz verlaten, geeft Mercedes-Benz de bestelformulieren voor de nieuwe G-Klasse vrij. Daarop kan één vakje automatisch worden aangevinkt en dat is die van de motorversie.

Het prijzenboekje van de nieuwe G-Klasse telt maar liefst 53 pagina’s, maar het overgrote deel van de pagina’s wordt gevuld door allerlei pakketten en accessoires die voor de hoekige offroader beschikbaar zijn. Je kunt de G-Klasse namelijk op bijna alle vlakken aankleden en een persoonlijke uitstraling geven.

Exterieurpakket

Een van de mogelijkheden is het Exterieurpakket. Voor € 2.093,- kleedt Mercedes de G-Klasse aan met onder andere een reservewielhouder, treeplanken, verlichte instaplijsten en laaddrempelbescherming van rvs.

Vlakke motorkap

Maar hoe je je G-Klasse ook samenstelt, voorlopig heb je geen invloed op wat onder de vlakke motorkap komt te liggen. Mercedes-Benz biedt de G-Klasse alleen in de ‘500’-uitvoering aan. De bekende krachtbron heeft een cilinderinhoud van 3.982 cc en telt acht cilinders en twee turbo’s. Uit het blok perst Mercedes 422 pk en 610 Nm. Daarmee snelt de Wagon in 5,9 tellen van stilstand naar 100 km/h en haalt hij een top van 210 km/h. Tenminste, als er geen aanhangwagen van 3,5 ton achter hangt. Het opgegeven verbruik bedraagt 11,4 l/100 km. De tank bedraagt overigens 100 liter.

Prijskaartje

Het prijskaartje van de G500 is vastgesteld op € 176.905,-. De levering start over enkele maanden.