Autovisie
Autovisie Nieuws 28 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

“Prijs Hyundai Kona Electric blijft onder 50.000 euro”

Nog geen officiële vanafprijs voor Hyundai’s nieuwste elektrische auto, de Kona Electric, maar wel een richtprijs. De duurste uitvoering van de auto moet niet meer dan 50.000 euro gaan kosten.

Kona Electric

Als de Hyundai Kona Electric in juli op de markt komt, zal hij alleen geleverd worden met het grootste accupakket van 64 kWh. Het merk gaat er vanuit dat de vraag naar die versie het grootst zal zijn, vooral door de grotere range. Dat is dan ook de reden dat de duurste variant als eerste op de markt komt. Hyundai ziet de Opel Ampera-e als grote concurrent van de 64 kWh-versie van de Kona Electric en daar zullen de prijzen ook op worden afgestemd. Aangezien de Opel Ampera-e verkocht wordt vanaf minimaal 46.699 euro voor de basisuitvoering en maximaal 50.349 euro voor de topversie, kun je ervan uitgaan dat Hyundai daar nét iets onder zal gaan zitten. De woordvoerder van Hyundai Nederland geeft in elk geval aan dat de topversie van de Kona Electric onder de 50.000 euro blijft.

Kleinere accu

Bij de verkoopstart kun je dus alleen de versie met het 64 kWh accupakket en de krachtigere elektromotor met 204 pk en 395 Nm kopen. Op een later moment volgt de versie met het kleinere accupakket van 39,2 kWh nog. Die variant heeft ook een andere elektromotor, die maximaal 135 pk levert. Waar de versie met 64 kWh volgens de WLTP-cyclus zo’n 470 kilometer ver moet kunnen komen op een volle accu, kan de variant met 39,2 kWh zo’n 300 kilometer rijden op een acculading.

Juli

In juli moeten de eerste exemplaren van de Kona Electric geleverd gaan worden. De orderboeken zijn per direct geopend. Zelfs als je tekent, krijg je de precieze prijs pas later te horen. Je weet in elk geval dat het minder dan 50.000 euro zal zijn…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.