Autovisie
Autovisie Nieuws 3 feb 2016

Porsches komen naar Forza Motorsport 6

Forza Motorsport 6 biedt gamers de keuze uit honderden verschillende auto’s, van busjes tot Le Mans racers. Één merk ontbrak echter nog: Porsche. Daar komt binnenkort verandering in.

Vorig jaar kreeg het spel Forza Horizon 2 ook een Porsche uitbreiding, toen met twaalf auto's. Foto: Forza Motorsport
Vorig jaar kreeg het spel Forza Horizon 2 ook een Porsche uitbreiding, toen met twaalf auto’s. Foto: Forza Motorsport

De rechten voor Porsches in games liggen bij Electronic Arts, bekend van onder meer Need for Speed en Real Racing. Andere games mogen niet zonder meer Porsches gebruiken in spellen. Vaak wordt dat opgelost door bijvoorbeeld RUF’s te gebruiken, getunede Porsches. Toch komt er binnenkort een compleet Porsche Pack voor Forza Motorsport 6. Het pack voegt twintig nieuwe modellen toe, van de 1957 356A Speedster tot de Le Mans-winnende 2015 #19 Porsche Team 919 Hybrid. 

Samen met de auto’s komen er 48 nieuwe ‘events’ in het spel, waar iedere Porsche aan bod zal komen. De prijs en releasedatum zijn nog niet bekendgemaakt, maar wij verwachten dat je in maart aan de slag kunt met de Porsches, voor een prijs van ongeveer 20 euro.

Een beetje Breaking Bad in Forza Motorsport 6, met de Pontiac Aztek. Foto: Forza Motorsport
Een beetje Breaking Bad in Forza Motorsport 6, met de Pontiac Aztek. Foto: Forza Motorsport

Totdat het zover is kun je nu aan de slag met een andere bijzondere auto in het spel, de Pontiac Aztek. Nee, een supercar is het niet, maar zo kun je er wel eindelijk achter komen hoe de auto van Walter White uit Breaking Bad eigenlijk stuurt. Zonder al te veel te verklappen: een race ga je er niet mee winnen.

Reageer op artikel:
Porsches komen naar Forza Motorsport 6
Sluiten