Remco Slump
Remco Slump Nieuws 13 jul 2023
Leestijd: 1 minuut

Bijna 1100 pk sterke Porsche Vision 357 Speedster maakt Goodwood onveilig

En de vijfenzeventigste verjaardag van Porsche gaat door. Dit is het zoveelste cadeau dat de Zuid-Duitse fabrikant zichzelf geeft: de elektrische Porsche Vision 357 Speedster, die ook een beetje voor het dertigjarige bestaan van het Goodwood Festival of Speed is.

In januari van dit jaar toonde Porsche ons een studiemodel dat we gelijk herkenden als een futuristische interpretatie van de 356, het eerste productiemodel van het merk. De Vision 357 zou bovendien elementen van het toekomstige Porsche-design laten zien.

Porsche Vision 357 Speedster op Goodwood

Voor het Goodwood Festival of Speed – dat deze hele week wordt gehouden – hakte Porsche het dak van de concept car af, met als resultaat de Porsche Vision 357 Speedster.

Porsche Vision 357 Speedster
Afbeelding: Porsche)

Maximaal elektrisch vermogen van 1088 pk

De auto is een samenraapsel van drie verschillende racewagens: het chassis komt van de 718 GT4 Clubsport, de elektromotoren en de batterij werden gedoneerd door de Mission R en ook is er techniek van de 718 GT4 E-Performance aan boord.

Wat betekent dat in de praktijk? Tja, daar doet Porsche erg geheimzinnig over. Maar als we naar de specs van de Mission R kijken, dan kunnen we ervan uitgaan dat de Vision 357 Speedster een constantvermogen van 680 pk heeft, met kortstondige uitschieters naar 1088 pk.

Porsche toont nieuwe versie van legendarische 356

Tonneaudeksel op rechterkant cabine

Zoals het een Speedster betaamt, is de voorruit van de Porsche Vision 357 ingekort. Typisch voor een wedstrijdauto uit de jaren vijftig is de verhoging achter de bestuurdersstoel en het tonneaudeksel op de rechterkant van de cabine.

Een kleine knipoog naar de 356 zijn de cameraspiegels, die niet op de portieren zijn gemonteerd, maar een stukje naar voren, op de voorspatborden. Als je goed kijkt, zie je bovendien ronde verlichting op de neus van de Vision 357 zitten, net zoals de 356 die heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.