Autovisie
Autovisie Nieuws 2 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Porsche: ‘Houd eens op met klagen over piepende remmen!’

Nou ja, dat zegt Porsche natuurlijk niet – daarvoor is het merk veel te beleefd – maar dat zou het soms wel willen zeggen. Bekijk dit vier minuten durende filmpje maar eens. Porsche legt haarfijn uit dat remmen nou eenmaal piepen; daar is weinig aan te doen. Dus nou niet meer zeuren!

En dat Porsche-klanten hebben gezeurd, kunnen we enigszins opmaken uit het feit dat dit filmpje überhaupt is gemaakt. Aan het einde roept de voice-over zelfs dat Porsche-bezitters gerust langs mogen komen als ze het piepen van hun remmen toch niet vertrouwen. “Onze professionals zijn altijd bereid om te kijken of het om een onderhoudsprobleem gaat of dat het gepiep normaal is.”

Hele kleine trillingen

“Er bestaan al veel te lang misverstanden over piepende remmen”, begint de voice-over. “Er wordt vaak gedacht dat er een technisch probleem achter zit, maar dat is bijna nooit het geval.” Het geluid ontstaat doordat er energie vrijkomt tijdens het remmen. Die wordt omgezet in hitte en hele kleine trillingen, die door de remschijf als een soort speaker worden uitgezonden.

Externe factoren

Porsches hebben relatief grote remmen en die zorgen voor meer gepiep. Daarbij spelen externe factoren als de temperatuur, luchtvochtigheid, slijtage en corrosie ook een rol. Porsche belooft “compromisloze veiligheid”, besluit de voice-over. Precies op dat moment wordt de legendarische Carrera GT getoond, een supersportwagen die berucht is om zijn onvergefelijke karakter. Wie zei er nou dat Duitsers geen humor hebben?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.