Autovisie
Autovisie Nieuws 27 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Weer terugroepactie bij Porsche, na 718 Boxster en 911 nu de Cayenne en Panamera

Wederom moet Porsche klanten oproepen een bezoek aan de dealer te brengen. Dit maal gaat het om een probleem met de bekabeling van de handrem. Liefst 336.858 exemplaren van de Porsche Panamera en Porsche Cayenne moeten worden gecontroleerd. Om hoeveel auto’s het in Nederland gaat, kan Pon Porsche Import nog niet aangeven.

Oorzaak

Met de automatische transmissie in de stand Park (P) en een niet ingeschakelde handrem is de Cayenne of Panamera mogelijk niet beveiligd tegen wegrollen. De oorzaak hiervan is een  ondeugdelijke bekabeling van de keuzehendel waarmee de automatische versnellingsbak bediend wordt. Je kunt je Porsche gewoon blijven gebruiken, maar de fabrikant adviseert om de handrem altijd in te schakelen.

Porsche Panamera (970)

De dupe?

Het gaat bij deze terugroepactie om twee modellen, de Porsche Panamera en Cayenne. Bij een Panamera betreft het de auto’s geproduceerd tussen 20 augustus 2008 en 13 september 2016. Bij de Cayenne zijn de bewuste exemplaren geproduceerd tussen 23 juli 2002 en 5 februari 2010. Porsche neemt contact op met de eigenaren om het onderdeel kosteloos te vervangen. Een dergelijke reparatie zou ongeveer een uur van je tijd in beslag nemen.

Porsche Cayenne (955)

Terugroepacties Porsche

De ondeugdelijke bekabeling is niet het eerste probleem dat zich bij Porsche voordoet dit jaar. In vier gevallen is er zelfs sprake van gevaarzetting. Zo kon door een softwarefout het continue waarschuwingslampje van versleten remmen defect raken bij de Panamera. Ook kon de stuurbekrachtiging uitvallen bij eveneens de Panamera. Als eigenaar van de Porsche Boxster of Cayman kon het ook zijn dat je terug moest naar de dealer. Dit door een onvoldoende stevig verbonden langs- en dwarsdrager in de kofferruimte. De Porsche 911 (991) en 718 Boxster/Cayman mochten eveneens terug naar de dealer. Hier bleken bij een aantal auto’s de zijairbagsensoren niet goed vastgedraaid. In alle gevallen zijn de klanten van de gewraakte modellen inmiddels geïnformeerd. Porsche heeft de bezitters persoonlijk op de hoogte gebracht over de gebreken. Dus geen paniek, geen bericht is in dit geval gelukkig goed bericht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.